Ένα ενδιαφέρον Ρεσιτάλ Πιάνου με δύο εκλεκτές νεαρές καλλιτέχνιδες, την Ιωάννα Μουδανιώτη και την Μελίνα Τσινάβου, παρουσιάζουν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 8 μμ, στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, το Δ.Ω.Κ. σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2015.

 

Οι δύο πιανίστριες θα ερμηνεύσουν γνωστά έργα δύο κορυφαίων δημιουργών: Μπαχ και Μπετόβεν (Σονάτες «Σεληνόφως» και “Waldstein”).

 

Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, για τέταρτη συνεχή χρονιά, προσδοκά να προσφέρει στο μουσικόφιλο κοινό συναυλίες υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, που καλύπτουν σχεδόν όλα τα στυλ της πιανιστικής δημιουργίας, από την εποχή Μπαρόκ έως τη σύγχρονη μουσική του 21ου αιώνα.

 

Δεκαπέντε περίπου δράσεις με άξονα το πιάνο λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη και σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Πέντε ρεσιτάλ, δύο συναυλίες λήξης, Masterclass και τέσσερα ρεσιτάλ νέων καλλιτεχνών αναδεικνύουν τη μαγεία της μουσικής στη φετινή γιορτή του πιάνου!

 

Η Καβάλα είναι η πρώτη από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους ταλαντούχους νέους πιανίστες, οι οποίοι έχουν επιλεχθεί φέτος από το Φεστιβάλ. Θα ακολουθήσουν ρεσιτάλ στη Νάουσα, τη Φλώρινα και τη Θεσσαλονίκη. Η είσοδος στο ρεσιτάλ της Κυριακής είναι ελεύθερη.

 

Επίσης, με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε για δύο ακόμη μοναδικές εκδηλώσεις, που θα προσφέρει ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο της πόλης στο φιλόμουσο κοινό εντός του Νοεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα, στις 17.11, η Εθνική Λυρική Σκηνή με την «Όπερα της Βαλίτσας» θα παρουσιάσει την περίφημη όπερα ΟΙ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ του Ρουτζέρο Λεονκαβάλο.

 

Τέλος, στις 29.11 θα φιλοξενήσουμε τη βελγική ορχήστρα BRUSSELS VIRTUOSI, η οποία έρχεται από τις Βρυξέλλες για να συμπράξει με τον ταλαντούχο Έλληνα πιανίστα Αλέξανδρο Σαρακενίδη.

 

Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΟΣΚΑΡ με ελεύθερη είσοδο.

 

Σας περιμένουμε!

 

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.

Χαράλαμπος Κουφατζής                        

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος