Όπως είχαν αναλύσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα οι διαχειριστές του meteokav μετά από το σύντομο χειμερινό διάστημα των προηγούμενων ημερών θα επιστρέψουμε σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασιακές τιμές και με κατά κανόνα αίθριο καιρό.

 

Αναλυτικότερα την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι στα ηπειρωτικά πεδινά -2 έως 0 κατά μέσο όρο (οι χαμηλότερες τιμές στο εσωτερικό κλειστών κάμπων).

 

Στα ορεινά από - 3 έως 0 (οι χαμηλότερες τιμές σε περιοχές με ανάγλυφο οροπεδίου) και σε παράκτια τμήματα από -1 εώς +4 ( οι χαμηλότερες τιμές σε παράκτια με επίπεδο ανάγλυφο, π.χ. Τούζλα-Κεραμωτή και οι υψηλότερες στην πόλη της Καβάλας).

 

Οι μέγιστες θα κυμανθούν από 11 έως 13 στα ηπειρωτικά πεδινά από 11 έως 14 στα παράκτια κι από 8 έως 10 στα ορεινά. Ο καιρός θα είναι αίθριος.

 

Το Σάββατο 24/12 αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες τοπικά και κατά περιόδους θα είναι αυξημένες.

 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

 

Τα Χριστούγεννα Κυριακή 25/12 αναμένεται αίθριος καιρός με την θερμοκρασία να επιστρέφει στα επίπεδα της Παρασκευής.

 

Την Δευτέρα 26/12 αίθριος με πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

 

Τρίτη 27/12 αίθριος με πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις , ενώ τις πρωινές ώρες πιθανότητα για τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά.

 

Η θερμοκρασία  περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές, μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας στα ορεινά.

 

28/12 - 31/12 σταδιακά η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κι έτσι θα επιστρέψουμε περίπου στα θερμοκρασιακά επίπεδα των Χριστουγέννων.