Με έναν σημαντικό αριθμό ακτινιδίων να παραμένει στα δέντρα κλείνει η φετινή καλλιεργητική περίοδος για τους παραγωγούς της Καβάλας.

 

Για μια δύσκολη χρονιά με μικρές προκαταβολές και ανοιχτές τιμές κάνει λόγο ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέστου Τάσος Καρκάντζαλος.

 

Σε δηλώσεις του στο ypaithros.gr τόνισε πως «σχεδόν το σύνολο των μελών του συνεταιρισμού έχει ολοκληρώσει τη συλλογή, όμως ένα ποσοστό μη μελών έχει ακόμα στα χωράφια παραγωγή και μάλλον δεν προβλέπεται να τη συλλέξει».

 

Επισημαίνει επίσης πως ένας σημαντικός αριθμός των παραγωγών της περιοχής έχει δώσει τα ακτινίδια σε εμπόρους με ανοιχτές τιμές και ορισμένοι από αυτούς έχουν λάβει μία προκαταβολή από 10 έως 30 λεπτά το κιλό.

 

«Δεν θα μπορούν να υποστηριχθούν οι ακτινιδιοπαραγωγοί το επόμενο διάστημα, καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές. Η παραγωγή αυξάνεται δυσανάλογα με τη διαθέσιμη υποστήριξη. Ήδη αυτή την περίοδο, έχουμε φτάσει τους 350.000 τόνους και αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Τι θα γίνει το επόμενο διάστημα, όταν θα μπουν σε πλήρη παραγωγή και οι νέες φυτεύσεις;» δήλωσε ο κ. Καρκάντζαλος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του ακτινιδίου.