Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» εγκαινιάζουν τη φωτογραφική δράση «CITY MARKET 30» που αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας. Μέσω αυτής θα αναδειχθούν αφενός μεν, η δυναμική αναξιοποίητων πτυχών του κτιρίου, αφετέρου δε και εναλλακτικοί τρόποι επανάχρησης των χώρων του.

 

Ένα κτίριο το οποίο για δεκαετίες αποτέλεσε, κυρίως, σημείο εμπορικών συναλλαγών, μάς ομολογεί ότι μπορεί να υπάρξει και χώρος πολιτιστικών, εικαστικών και κοινωνικών ζυμώσεων μέσα από το πρίσμα φίλων της φωτογραφίας από την πόλη της Καβάλας και από την ευρύτερη περιοχή, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του διαγωνισμού φωτογραφίας.

 

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00 στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς (είσοδος επί της οδού Αμύντα) η ιδιαίτερη αυτή καλλιτεχνική «συνύπαρξη» θα «ανοίξει» για το κοινό και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιανουαρίου 2023.

 

Τι θα είχε να μας διηγηθεί η Δημοτική Αγορά αν έπρεπε να μιλήσει η ίδια για τον εαυτό της;

 

Άνθρωποι, διάδρομοι, αμυδρός φωτισμός, κρυφές οπτικές διαφυγές, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, κατασκευαστικές επιτυχίες και μη, κτιριακές αύρες, μνήμες, ουλές του χρόνου, βιώματα αιωρούμενα στις χαμηλόφωτες γωνιές της.

 

Σας καλούμε να «ακούσουμε» από κοινού τη σύγχρονη αυτή οπτικοακουστική αφήγηση της Δημοτικής Αγοράς, υπό τη συνοδεία ατμοσφαιρικών ηχοτοπίων από δίσκους βινυλίου που θα επιμεληθεί και θα παρουσιάσει ο Dj Anton Beatbox των Uncontacted Tribes.

 

Στη δράση θα συμμετάσχει και η ομάδα της Καβαλιώτικης μικροζυθοποιίας «Marmita» που θα μας προτείνει ιδιαίτερες ετικέτες από τις σειρές χειροποίητης μπύρας της. «Συνοδευτικά» τα καταστήματα της Δημοτικής αγοράς, LEONIDIS COMPANY και Χ. ΠΡΑΣΙΝΟΥΔΗΣ – Μ.

ΜΠΑΛΤΟΥΡΤΖΑΝΗ Ο.Ε θα προσφέρουν γευστικά «κρεσέντο» με λαχταριστά εδέσματα!!

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ώρες επίσκεψης έχουν ως εξής: 20.12.22 – 03.01.23 - Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός αργιών): 18:00 – 21:00

 

Ροή Προγράμματος Εγκαινίων:

18:00 - 18:20 Προσέλευση

18:20 - 18:45 Χαιρετισμοί

18:45 Έναρξη περιήγησης

18:45. - 21:00 Vinyl Dj Set με τον Anton Beatbox των Uncontacted Tribes

 

Επιμέλεια έκθεσης:

Νίκος Σωτηρέλης (Nekubi Art Space)

 

 

(δελτίο Τύπου Δημωφέλεια)