Να δοθεί ένα τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγωγών γάλακτος που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της συνολικής κατανάλωσης και αποτελούν μεγάλη πληγή για τον κλάδο των κτηνοτρόφων ζητούν κτηνοτροφικοί σύλλογοι μεταξύ άλλων και το Συντονιστικό Κτηνοτροφικών Φορέων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. 

 

Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνουν:

 

                                                                                                          

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Οι κτηνοτροφικές οργανώσεις που συνυπογράφουμε την επιστολή αυτή, έχοντας την ευθύνη της εκπροσώπησης των κτηνοτρόφων της χώρας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στα 3 παρακάτω σημαντικά θέματα, που ταλαιπωρούν την Ελληνική κτηνοτροφία, εδώ και αρκετά χρόνια:

 

  1. Παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγωγών γάλακτος που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της συνολικής κατανάλωσης και αποτελούν μεγάλη πληγή για τον κλάδο μας αφού πολλές φορές αποδεδειγμένα χρησιμοποιούνται για τη νοθεία ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων της πατρίδας μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν δεν περιοριστούν οι ελληνοποιήσεις και οι νοθεύσεις, διακινδυνεύουμε το μέλλον της Ελληνικής κτηνοτροφίας. 

 

  1. Η έλλειψη ψηφιοποίησης δημιουργεί συνθήκες χειραγώγησης των αδύναμων μερών της αλυσίδας, δηλαδή των Ελλήνων κτηνοτρόφων

 

 

  1. Η αναγκαιότητα για τακτική πληκτρολόγηση / ενημέρωση του ΑΡΤΕΜΙΣ, για τη συμφωνία ισοζυγίων κάθε παραγωγού, προβληματίζει και επιβαρύνει τα μέλη μας.

 

 

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ενήμερος για τα ανωτέρω προβλήματα του κλάδου μας και έχει υλοποιήσει το ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 / AGRITRACK, που δούλευε πιλοτικά με απόλυτη επιτυχία στη Θεσσαλία για 2 χρόνια, μέχρι που το σταματήσατε.

 

Το ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 / AGRITRACK έχει αποδείξει ότι μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες και να συμβάλει στην καταπολέμηση των προβλημάτων αλλά και να βελτιωθεί, όπου στην εφαρμογή του διαπιστώνονται ατέλειες.

 

 

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια εξάπλωσης του συστήματος, για να επωφεληθεί η Ελληνική κτηνοτροφία. 

 

Από το 2021 έχουμε ακούσει επανειλημμένα από τον πρώην υπουργό, τον πρωθυπουργό και εσάς, ότι το σύστημα θα εφαρμοστεί άμεσα ή ήδη εφαρμόζεται, αλλά από όσο ξέρουμε δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. 

 

Κάτι που προκαλεί την αγανάκτηση μας, ειδικά όταν ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι διατεθειμένος να καλύψει το κόστος υλοποίησης από το δικό μας παρακράτημα.  Ακολουθούν κάποιες από τις δηλώσεις που έχουμε στο αρχείο μας:

 

  1. 09/09/2021 à Δηλώσεις Σ. Λιβανού  «Χτυπάμε την παρανομία και τις ελληνοποιήσεις» .. με το ΑρτεμιςPlus / II με την εφαρμογή του οποίου εξοικονομούνται 150 εκατ. Ευρώ

 

  1. 11/09/2021 à Παρουσίαση στον Πρωθυπουργό του συστήματος ΑρτεμιςPlus / II (Ψηφιοποίησης Ισοζυγίων με τεχνολογίες Blockchain) και δήλωση Πρωθυπουργού στην 85η ΔΕΘ ότι με το Αρτεμις 2.0 θα εντοπίσουμε ελληνοποιήσεις προϊόντων και θα τιμωρήσουμε τους παραβάτες)

 

 

  1. 13/05/2022 à Δήλωση σας στα γραφεία ΕΛΓΟ Θες/νίκη (τηλεοπτική κάλυψη ΕΡΤ3) για το Αρτεμις 2.0 / AGRITRACK: «Χρέος μας να διαφυλάξουμε τον πλούτο της χώρας και το μόχθο των παραγωγών»

 

Επίσης γνωρίζουμε ότι το σύστημα το υποστηρίζει και το απαιτεί και η ΕΔΟΦ, (05/10/2022 – Ι. Βιτάλης:«Άμεση εφαρμογή της ψηφιακής μεθόδου του Προγράμματος ΑΡΤΕΜΙΣ 2 για τον έλεγχο διακίνησης γάλακτος εντός και εκτός Ελλάδος»).

 

Επομένως, δεν καταλαβαίνουμε, τι εμποδίζει την εφαρμογή στο σύνολο της χώρας ενός δοκιμασμένου ελληνικού συστήματος, του οποίου τη λειτουργία υποστηρίζουν όλοι στα λόγια και το οποίο θα δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο μας εδώ και πολλά χρόνια;

 

Αν δεν είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης ή γραφειοκρατική κωλυσιεργία, τότε ποια είναι αυτή η αόρατη δύναμη που εμποδίζει την υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης;

 

Εμείς και όλα τα μέλη μας υποστηρίζουμε και απαιτούμε, την άμεση εφαρμογή του δοκιμασμένου συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 / AGRITRACK, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Αποδείξτε επιτέλους με πράξεις, τις δημόσιες εξαγγελίες σας!

 

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

 

(δελτίο Τύπου)

Οι Κτηνοτροφικοί Φορείς:

Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ)

Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ)

Συντονιστικό Κτηνοτροφικών Φορέων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής