κτηνοτροφικοί σύλλογοι ΑΜΘ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, θα συναντήσει κτηνοτρόφους και αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να συζητήσουν για τα προβλήματα που υπάρχουν.

“Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και δεν έχει προβλεφθεί καμία πληρωμή, για την εξόφληση των συνδεδεμένων ενισχύσεων της κτηνοτροφίας. Εξοφλήστε έγκαιρα τις οικονομικές σας υποχρεώσεις, για να μπορούμε να είμαστε κι εμείς συνεπείς, στις δικές μας οικονομικές υποχρεώσεις”, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε επιστολή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, οι Κτηνοτροφικοί σύλλογοι Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Δευτέρα (13/11), έξω από το κτίριο της περιφέρειας στην Κομοτηνή. Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτυρήθηκαν για την πληρωμή μόνο του 70% της βασικής ενίσχυσης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους κτηνοτρόφους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (13/11), έξω από το κτίριο της περιφέρειας στην Κομοτηνή. Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για την πληρωμή μόνο του 70% της βασικής ενίσχυσης, και μάλιστα με ανακοίνωση τους, ενημερώνουν και για ένα ψήφισμα τους για το θέμα.

Μετά την πληρωμή μόνο του 70% της βασικής ενίσχυσης προς τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς της χώρας, οι κτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξέδωσαν ανακοίνωση, αναφέροντας πως οι υπεύθυνοι πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον, για τη μη καταβολή όλης της ενίσχυσης. Μάλιστα αναφέρουν πως θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, έξω από το κτίριο της περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, για την είσοδο των αμνοεριφίων στο “καλάθι του νοικοκυριού” εν όψει Πάσχα.

Οι Κτηνοτροφικοί σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ανακοίνωση τους προς του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζουν τα παράπονα τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “υπάρχουν ακόμα πολλοί κτηνοτρόφοι που πληρούν τους όρους της ΚΥΑ και μένουν ακόμα απλήρωτοι λόγω ΚΑΔ”.

Γεμάτη αστοχίες είναι σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜΘ η πληρωμή του Μέτρου 22, που αφορά στην ενίσχυση για αγορά ζωοτροφών. Οι σύλλογοι υπογραμμίζουν πως εκτός από το ότι χάθηκε το timing, ώστε να επωφεληθούν της αγοραστικής αξίας, πολλοί δικαιούχοι έμειναν εκτός και με τη δεύτερη επεξεργασία στις 30 Ιανουαρίου. 

 

Να δοθεί ένα τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγωγών γάλακτος που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της συνολικής κατανάλωσης και αποτελούν μεγάλη πληγή για τον κλάδο των κτηνοτρόφων ζητούν κτηνοτροφικοί σύλλογοι

Εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜ-Θ, συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ τη Δευτέρα 7/11 με τον υπουργό κ. Γεωργαντά, τους γ.γραμματείς κ .Μπαγινέτα και κ. Καλογήρου, με συνεργάτες του υπουργείου για τη σύνταξη του στρατηγικού σχεδίου της επερχόμενης ΚΓΠ, όπως ο καθηγητής κ. Κλωνάρης, με τον πρόεδρο της ΕΔΟΦ κ. Βιτάλη και με εκπροσώπους του ΣΕΚ, της ΠΕΚ και της ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για την κτηνοτροφία.

Εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜ-Θ, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Δελησταμάτη, συμμετείχαμε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 28/9/2022 στο ΥΠΑΑΤ με τον Υπουργό κ. Γιώργο Γεωργαντά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η ΓΓ κ. Χ.Καλογήρου, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Γ.Κεφαλάς και συνεργάτες του υπουργού.

Για αδικίες στους ενταγμένους στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας κάνουν λ

Για καταστροφικές πολιτικές παρεμβάσεις και ανευθυνότητα που έχουν συνέπειες, για την ελληνική παραγωγή αμνοεριφίων κάνουν λόγο οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σε άπορους να μοιράζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα χρήματα της ενίσχυσης για την αγορά ζωοτροφών» τονίζουν οι κτηνοτρόφοι

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, όπως συνέβαινε και με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, προσπαθούμε να προσφέρουμε εποικοδομητικά, με λογικές και ρεαλιστικές προτάσεις, για όλα τα θέματα που μας αφορούν και είναι αρμοδιότητάς σας και φυσικά για το στρατηγικό σχέδιο της ΚΓΠ 2021-2027.

Κόστος παραγωγής, νέα ΚΑΠ, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, και ηλεκτρονική κατάθεση ενοικιαστηρίων με την υποχρεωτική αναγραφή του ΑΤΑΚ βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης των των Αγροτικών

Σύσκεψη με εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Αρριανών, Ιάσμου, Παρενεστίου και Κάτω Νευροκοπίου είχε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας κ

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, τις καταγγελίες για νοθευμένη φέτα, που βρέθηκε να πωλείται σε ψυγεία μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Γερμανία και την παρήγαγε φυσικά, τυροκομική εταιρεία στη χώρα μας.

Τον αποκλεισμό των βοοτρόφων από τα κριτήρια μοριοδότησης πρόσκλησης του υπομέτρου 6.1 των «Νέων Γεωργών» καταγγέλλουν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Έγγραφο προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις προτάσεις, αλλά και τις παρατηρήσεις, σχετικά με τον καταμερισμό των άμεσων ενισχύσεων της για τη μεταβατική  περίοδο 2021-2022 και

Μία σειρά από προτάσεις προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό απευθύνουν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης των ζωοτροφών και ζητούν άμεσες παρεμβάσεις. 

 

Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜΘ ενημέρωσαν τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα σημαντικά θέματα του κλάδου, όπως μεταξύ άλλων η υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στις αγοραπωλησίες γάλακτος, με αναγραφή τιμής, η πανδημία, ο καταρροικός πυρετός. 

 

Επιστολή στον υπουργό αγροτική ανάπτυξης και σε όλους τους αρμόδιους φορείς,  έστειλε ο κτηνοτροφικός σύλλογος ΑΜΘ σχετικά με τα προβλήματα στην πληρωμή των αιφοπροβατορόφων, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εξαιτίας του κορωνοϊού.

 

Ο καταρροϊκός πυρετός των προβάτων του 2014, προκάλεσε πολύ μεγάλες απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο της πατρίδας μας. Μετά το θανατηφόρο κύμα της νόσου, υπήρχαν οι υποσχέσεις από την τότε πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, για αποζημίωση των ζώων που χάθηκαν.

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με τις τιμές πώλησης του γάλακτος

Επιστολή προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης απέστειλαν τα διοικητικά συμβούλια των κτηνοτροφικών συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με την απόφαση για τον τρόπο καταμερισμού της ενίσχυσης, για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στις χαμηλές τιμές των αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα

Την παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν με επιστολή τους οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ΑΜΘ για την υλοποίηση του προγράμματος οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων, που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου, για τα έτη 2019 και 2020.

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη με Θέμα: « Αδυναμία εφαρμογής της ΚΥΑ για τις οικονομικές αποζημιώσεις από τα      μέτρα εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου έτους 2019» απέστειλαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ενόψει και της επίσκεψής του στην Καβάλα την προσεχή Κυριακή, ο

Σελίδες