Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από την ζωή, ο πατέρας Βασίλειος Κατσικαλάκης, επί σειρά ετών εφημέριος στον ιερό ναού του Αγίου Παύλου. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Κυριακή στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στις 11:30.

 

 

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου:

 

Aπό την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ αναγγέλλεται με λύπη η εκδημία του πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου  Κατσικαλάκη, Εφημερίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

 

Ο π. Βασίλειος Κατσικαλάκης του Εμμανουήλ γεννήθηκε στις  22/10/1945 στον Αζωκέραμο Σητείας Κρήτης. 

 

Στις 2/7/1967 νυμφεύθηκε την  Αικατερίνα Γανίτη, και   απέκτησε τρία τέκνα, την  Χρυσή, την Νικολέτα και τον ιερέα   Εμμανουήλ. Στις 13-8-1967 χειροτονήθηκε Διάκονος και στις 30-1-1968 Πρεσβύτερος από τον μακαριστό  Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Αλέξανδρο. 

 

Διορίστηκε καὶ υπηρέτησε ως εφημέριος στον ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Λυδίας Φιλίππων μέχρι τον Απρίλιο του 1969, έπειτα  τοποθετήθηκε στον  ιερό   Ναό   της   Υψώσεως   του Τιμίου Σταυρού Καβάλας μέχρι τον Ιούνιο του 1970 και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον ιερό Ναό του αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

 

Έλαβε το απολυτήριο του Ανώτερου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Θεσσαλονίκης την 1η Ιουλίου 1968. Την 8η  Αυγούστου του 2006 ο μακαριστός Μητροπολίτης Φιλίππων  Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος τον τοποθέτησε στη θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καβάλας, θέση στην οποία κατείχε μέχρι σήμερα. Το 2019 εχειροθετήθη Πρωτοπρεσβύτερος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου. Ἀπεβίωσε τὴν ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9η Δεκεμβρίου 2022.

 

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Δεκεμβρίου στις 11.30  π.μ. στον ιερό Ναό του αγίου Αποστόλου   Παύλου Καβάλας, μετά από την Θεία Λειτουργία που θα προηγηθεί ενώπιον του σεπτού   σκηνώματος του θανόντος ιερέως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Στεφάνου.

 

Η ταφή του μεταστάντος θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καβάλας.

 

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΕΙ.