Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί στην Κομοτηνή, το νέο βιβλίο της Χαρίκλειας-Σταματίας Μαργαριτοπούλου, που θα μας ταξιδέψει στην ζωή και την ιστορία των Ελλήνων Βλαχοφώνων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηνής:

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει» και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Μονοπάτια διασποράς Ελλήνων Βλαχοφώνων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» της Χαρίκλειας-Σταματίας Μαργαριτοπούλου που  κυκλοφορεί από τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.

 

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022  και ώρα 19:00

στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής. Για την πολυτελή ιστορική έκδοση θα μιλήσουν οι: Θανάσης Μουσόπουλος,  φιλόλογος, συγγραφέας και ποιητής Δρ.  Βασίλειος Δαλκαβούκης,  Αναπληρωτής Καθηγητής Εθνογραφίας του Ελλαδικού χώρου Τ.Ι.Ε. Δ.Π.Θ. Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου, Δρ. Λαογραφίας, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Τμήμα Γ.Φ.Π.Π.Χ.

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Δρ. Κατερίνα Μάρκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία του Βαλκανικού Χώρου, Τ.Ι.Ε. Δ.Π.Θ..

 

Υπεύθυνος Εκδήλωσης: Αργύρης Μπίστας. Η παρουσίας σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής :2531022589, :[email protected]