Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την παράσταση «Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι» του Nick Payne, μία παραγωγή της Kouinta Theatre Productions, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου.

 

Μετά τις παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, η παράσταση «Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι» επιστρέφει στο μέρος που γεννήθηκε.

 

Ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι, ο Λέοναρντ και η Βάιολετ, περνούν μαζί την τελευταία τους νύχτα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. 

 

Δίνουν αιώνιους όρκους αγάπης, ενώ η σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απλώνεται απειλητικά, έτοιμη να γκρεμίσει τα όνειρα τους.

 

Όταν οι βόμβες θα αρχίσουν να πέφτουν, η ζωή τους δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Θα συναντηθούν 20 χρόνια μετά όταν αυτή θα έχει πάρει διαφορετικούς δρόμους και μερικές δεκαετίες αργότερα όταν θα αναπολήσουν τις μέρες που ήταν νέοι.

 

Το έργο του Nick Payne φωτίζει τις επιδράσεις του πολέμου στις ζωές δύο απλών ανθρώπων στη διάρκεια 60 χρόνων. Ένα έργο για την αγάπη, την απώλεια και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. 

 

Ένα ταξίδι στο χρόνο γεμάτο από την ελπίδα της νιότης

και τις ματαιώσεις της ζωής, τη δύναμη της μοίρας που αφήνει ανεξίτηλα τα χαμόγελα και τις πληγές στις ανθρώπινες ψυχές.

 

Συγγραφέας: Nick Payne

 

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος

 

Σκηνικά: Michelangelo Bevilacqua

 

Κοστούμια: Δομνίκη Βασιαγεώργη

 

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

 

Μουσική Επιμέλεια: Λιάνα Τζερεφού

 

Φωτογραφίες: Μαρία Τσακίρη

 

Κατασκευή Σκηνικών: Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης

 

Ηθοποιοί: Παύλος Σταυρόπουλος, Ναταλία-Άννα Βασιλέκα

 

«Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι» του Nick Payne Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στις 9 το βράδυ Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

 

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

 

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10€, Μειωμένο 8€ (μαθητικό, φοιτητικό, κάρτα ανεργίας, ΑΜΕΑ)

Ηλεκτρονική Προπώληση: ticketservices.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

(δελτίο Τύπου, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας)