Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική θασιακή κίνηση-πάμε μαζί.

 

Ως Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου της 15ης Νοεμβρίου 2022 καταψηφίσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 γιατί:

 

1. Αρκετά έργα, που περιλαμβάνονται σ’ αυτό, είχαν ανακοινωθεί και στα Τεχνικά Προγράμματα των

προηγούμενων ετών χωρίς να ολοκληρώνονται, γεγονός που δείχνει από τη μια την έλλειψη χρηματοδότησης από την κεντρική διοίκηση και από την άλλη τους πολύ αργούς ρυθμούς εκτέλεσής τους από τη Διοίκηση του Δήμου. 

 

Η φιλοκυβερνητική παράταξη του δημάρχου Κυριακίδη, μετά από τρία έτη και τρεις μήνες στη Διοίκηση του νησιού μας, εμποδίζεται από την πολιτική της ταυτότητα να πιέσει και να διεκδικήσει τις χρηματοδοτήσεις των έργων από την Κυβέρνηση αλλά και από την Περιφέρεια της Α.Μ.-Θράκης για την ολοκλήρωσή τους!

 

2. Τα περισσότερα από έργα του Τεχνικού Προγράμματος αφορούν το βόρειο και νότιο τμήμα του νησιού μας και ελάχιστα έως κανένα τα χωριά της κεντρικής Θάσου. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Διοίκηση Κυριακίδη δεν επιδιώκει την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των χωριών του νησιού μας αλλά και ότι δεν συνεργάζεται ισότιμα με όλα τα κοινοτικά συμβούλια για τον καθορισμό των έργων προτεραιότητας της περιοχής τους.

 

3. Από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023, όπως και στα προηγούμενα, απουσιάζουν προγραμματιζόμενα έργα υποδομής, όπως είναι: οι πράξεις εφαρμογής ρυμοτομικών σχεδίων που εκκρεμούν και η σύνταξη νέων όπου υπάρχει επιτακτική ανάγκη, η υλοποίηση των περιφερειακών οδών των χωριών που βρίσκονται στο εθνικό δίκτυο Ε62, η βελτίωση του δρόμου Μαριών-Σκάλας Μαριών, η κατασκευή του δρόμου Θεολόγου-Κοινύρων, τα αντιπλημμυρικά έργα και η οριοθέτηση και διευθέτηση των χειμάρρων των χωριών της Θάσου, τα έργα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, τα έργα για την αναπαλαίωση του κτιρίου Παλατάκι και την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου κ.ά.

 

Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί δεσμεύεται απέναντι σε όλους τους δημότες του νησιού μας ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης με μοναδικό κριτήριο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την οικονομική ανάπτυξη των κατοίκων της Θάσου.

 

(δελτίο Τύπου)