Το συναυλιακό τριήμερο αφιέρωμα «Ημέρες Γ.Α. Παπαϊωάννου» θα κλείσει το Project Πatriδa την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.

 

 

Το Project Πatriδa είναι μια προσπάθεια εξερεύνησης και επαναπροσδιορισμού των στοιχείων ελληνικότητας της μουσικής, μέσα από το πρίσμα των σύγχρονων φωνητικών τεχνικών για χορωδία ομοίων φωνών.

 

 

Είναι βαθιές οι ρίζες της Ελλάδας. Χάνονται στα έγκατα της γης όπως οι ρίζες των αιωνόβιων δέντρων, τραχιές και ακλόνητες. Το ίδιο βαθιές και οι ρίζες της Μουσικής, που είναι τόσο αρχαία όσο και η Ελλάδα, όμως πάντα συνέδεε τη γη με τον ουρανό. Το γήινο με το θεϊκό, το θνητό με το αθάνατο.

 

 

• Το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Voci Contra Tempo» από τη Θεσσαλονίκη αναζητά μία σύγχρονη ταυτότητα της ελληνικής χορωδιακής μουσικής, σε πρωτότυπες χορωδιακές επεξεργασίες, και ψάχνει τις ρίζες της στη μουσική της αρχαίας Ελλάδας, στα όψιμα βυζαντινά χρόνια, στο παραδοσιακό τραγούδι, όπως επίσης και στο αποκορύφωμα όλου αυτού του μουσικού πλούτου, έτσι όπως μας φανερώθηκε τον 20ο αιώνα, μέσα από τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκη και του Μίκη Θεοδωράκη.

 

 

• Τραγούδια θρησκευτικά και κοσμικά, τραγούδια για τη χαρά της ζωής, την ομορφιά της φύσης, τον έρωτα και τον θάνατο. Στίχοι που λαξεύτηκαν με καλέμι σε πέτρα, καλλιγραφήθηκαν με πένα σε πάπυρο, και σχηματίστηκαν με μολύβι σε χαρτί… εδώ και 2500 χρόνια!

 

 

• Οι Voci Contra Tempo αποτελούν ensemble in residence (φιλοξενούμενο συγκρότημα) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θα αναπτύξουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό έργο για μαέστρους και συνθέτες.

 

 

• Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του συνόλου έχει η Σοφία Γιολδάση.

 

 

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας

https://www.cosmopolisfestival.gr/show-item/project-patrida/

 

Πηγή: Δήμος Καβάλας