Πολωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως δύο πύραυλοι έπεσαν στο χωριό Przewodów, κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία. Τη σύγκλιση της Επιτροπής για Θέματα Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας αποφάσισε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

 

 

Δύο αδέσποτες ρουκέτες έπεσαν την Τρίτη (15/11) στο χωριό Przewodów της επαρχίας Λούμπλιν στην Πολωνία, στα σύνορά της με την Ουκρανία, όπως μεταδίδουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

 

 

Σύμφωνα με το Radio ZET, το οποίο επικαλείται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ενώ οι ρουκέτες φέρεται να χτύπησαν ξηραντήρες σιτηρών, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

 

 

Σύμφωνα με ανάρτηση του Πολωνού κυβερνητικού εκπροσώπου, Πιοτρ Μούλερ ο πρωθυπουργός συγκάλεσε την Επιτροπή του Υπουργικού Συμβουλίου για Θέματα Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, χωρίς όμως να γίνει γνωστό αν η έκτακτη αυτή σύγκληση αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό. 

 

 

Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, η εισαγγελία και ο στρατός και ερευνούν το συμβάν.

 

 

Ανώτερο στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ, που μίλησε στο Associated Press, ανέφερε πως οι πύραυλοι προήλθαν από την Ρωσία, κατά το μπαράζ πυραυλικών χτυπημάτων που έπληξε νωρίτερα την Ουκρανία.

 

 

Πηγή: news247.gr