Επίθεση δέχθηκε στην Καβάλα το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου 2024 η βουλεύτρια Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Αγγελική Δεληκάρη, όταν υποψήφια βουλεύτρια Κάβάλας με το κόμμα «Νίκη» την έβρισε και την χαστούκισε [βλέπε ΕΔΩ].

 

Για το περιστατικό απαντάει με ανακοίνωση του το κόμμα «ΝΙΚΗ»

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

 

Η ΝΙΚΗ πληροφορήθηκε το καταδικαστέο συμβάν που έλαβε χώρα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σε βάρος της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελικής Δεληκάρη.

 

Είναι αδιανόητη πράξη και απαράδεκτη.

 

Το γεγονός ότι έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό καταδεικνύει το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος και την έλλειψη σεβασμού της στις Αρχές της Νίκης ώστε να  δικαιολογεί την απομάκρυνσή της από τις τάξεις της Νίκης που ούτως ή άλλως είχε λάβει χώρα από καιρό.

 

Η ΝΙΚΗ άμεσα επιβεβαίωσε τη αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής.

 

Ο πόνος όλων μας για την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων είναι δεδομένος όσο και ο υποκριτικός θρησκευτικός ζήλος που όψιμα επιδεικνύουν αυτοί που τον ψήφισαν.

 

Η ΝΙΚΗ ως γνήσιο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα θα τα αντιπαλέψει και τα δύο νόμιμα και δημοκρατικά και κάθε άλλη ενέργεια προπηλακισμού ή βίας είναι εκ του πονηρού και δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και το φρόνημα της ΝΙΚΗΣ.

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού.

 

Τέτοιες συμπεριφορές στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών και πλήττουν την ίδια την δημοκρατία.

 

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το συμβάν:

 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελικη Δεληκάρη και μάλιστα μέσα σε εκκλησία.

 

Η βία δεν έχει καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Η παράταξή μας είναι σταθερά και αταλάντευτα απέναντι σε αυτές τις πρακτικές από όπου και αν προέρχονται.

 

Η ανακοίνωση του κόμματος «Νέα Αριστερά»

 

Καταδικάζουμε την επίθεση που δέχτηκε η βουλεύτρια της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη σε εκκλησία της εκλογικής της περιφέρειας από υποψήφια στις προηγούμενες εθνικές εκλογές με το κόμμα «Νίκη».

 

Περιστατικά σαν αυτό, αλλά και η στάση της ίδιας της Εκκλησίας απέναντι σε βουλευτές και βουλεύτριες που ψήφισαν υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια επιβεβαιώνουν τη θέση μας για τον αναγκαίο χωρισμό κράτους-εκκλησίας.

 

Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα.

 

Για να μπει φραγμός στη θρησκοληψία και στη δράση εκκλησιαστικών και παραεκκλησιαστικών μηχανισμών με πολιτικές στοχεύσεις.

 

Σε ανάρτηση του στο Χ (πρώην Twitter) το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

 

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, από μέλος του κόμματος ΝΙΚΗ μέσα σε εκκλησία.

 

Τέτοιες ενέργειες, που παραπέμπουν σε σκοταδιστικές πρακτικές, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως τυχαία ή μεμονωμένα γεγονότα, αλλά ως προϊόν μιας συνολικότερης αντιδραστικοποίησης του αστικού πολιτικού συστήματος, τροφοδοτώντας και αντίστοιχες αντιλήψεις και συμπεριφορές.