Η δημοσιογράφος Βάσω Μώραλη καταγγέλλει πως δέχθηκε χυδαία υβριστική επίθεση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Νικήσιανη, επειδή ανέδειξε παράνομα έργα τα οποία γινόντουσαν σε δασική περιοχή της Νικήσιανης, έργα τα οποία σταμάτησαν μετά από παρέμβαση του Δασαρχείου.

 

 

Αναλυτικά η κ. Μώραλη αναφέρει τα εξής:

 

“ΑΝΑΝΔΡΗ, ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ!

 

Επειδή η δημοσιότητα και η διαφάνεια είναι τα "όπλα" άμυνας και προστασίας ενός δημοσιογράφου απέναντι στην αυθαιρεσία και στα διαπλεκόμενα συμφέροντα (που θίγονται από την άσκηση της αντικειμενικής και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ), κάνω γνωστή την απρόκλητη εκ μέρους μου, άνανδρη ΕΞΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ (λόγω και έργω) που δέχθηκα χθες (Τρίτη 30/5/2023) το μεσημέρι σε δημόσιο χώρο -κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Νικήσιανης- από άτομο που σχετίζεται ΑΜΕΣΑ επαγγελματικά με τα "έργα" που εκτελούνταν την περασμένη εβδομάδα σε -από δεκαετίες χαρακτηρισμένη ΕΠΙΣΗΜΑ ως δασική- περιοχή της Νικήσιανης! 

 

Τα έργα αυτά, και τις περιστάσεις υπό τις οποίες διεξάγονταν (με αποτέλεσμα να επέμβει το Δασαρχείο και να τα  σταματήσει άμεσα, δρομολογώντας και τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές συνέπειες για όσους ευθύνονται και εμπλέκονται σ' αυτά), δημοσιοποίησα με εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ μου την περασμένη Τρίτη μέσα από εδώ (το ιδιωτικό προφίλ μου στο Facebook). 

 

Όπως ΕΙΧΑ ΧΡΕΟΣ να κάνω ως επαγγελματίας ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ και ως πολίτης που σέβεται τους νόμους και αγαπά κι ενδιαφέρεται για τον ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ όπου ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΟΝΙΜΑ. 

 

Η χυδαία και τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκα χθες, με σαφείς αναφορές στην "εμπλοκή" μου (ως δημοσιογράφου) στη ...δουλειά που (προφανώς) χάλασα με τη δημοσιοποίηση όσων γίνονταν στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, με προφανή σκοπό να τρομοκρατηθώ για να σιωπήσω από εδώ και πέρα, καθώς και για να εξευτελισθώ ενώπιον μαρτύρων (υπαλλήλων και πελατών του καταστήματος), είμαι σίγουρη πως έχει καταγραφεί από τις βιντεοκάμερες του καταστήματος. 

 

Και ήταν τόσο βίαιη φραστικά που "δηλώνει" το μέγεθος των συμφερόντων που εθίγησαν με τη δημοσιοποίηση των αυθαιρεσιών που έγιναν στην ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ - ΔΑΣΙΚΗ έκταση, δίπλα στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου Νικήσιανης. 

Φυσικά, δεν είμαι από τα "παιδάκια" που τρομοκρατούνται από τραμπουκισμούς. 

 

Ευτυχώς δεν είμαστε λίγοι αυτοί που στεκόμαστε ανάχωμα μπροστά στις αυθαιρεσίες και στα συμφέροντα ("ιερά" και ιδιωτικά) που δημιούργησαν το πρόβλημα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ -ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ- ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, για δικούς τους ΣΚΟΠΟΥΣ, παραβαίνοντας νομικούς και ηθικούς κανόνες! Όχι εγώ, που απλώς δημοσιοποίησα τις πράξεις τους!

 

Έχω εμπιστοσύνη ότι οι κρατικές Αρχές θα πράξουν το καθήκον τους και ΔΕΝ ΘΑ "ΠΙΕΣΤΟΥΝ" ανήθικα και παράνομα για να πέσουν "κάποιοι" στα μαλακά, παρά τις κραυγαλέες ευθύνες τους. Γιατί "διαφημίζουν" ήδη οι ίδιοι πως απολαμβάνουν "υψηλής προστασίας" ο,τι κι αν έχουν διαπράξει εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας!

 

Κι ετοιμάζονται  -όπως μου καταγγέλθηκε εγγράφως από "πηγή"- να "βαφτίσουν" τα εκατόχρονα ή νεώτερα δέντρα που ξερίζωσαν/έκοψαν αυθαίρετα και χωρίς καμία άδεια από το Δασαρχείο ως δήθεν "άρρωστα"! Για να ελαφρύνουν, υποτίθεται, τη θέση τους... 

 

Καλούμαστε όλοι να διαφυλάξουμε τη νομιμότητα και όσα μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας για να τα μεταφέρουμε κι εμείς με τη σειρά μας -κατά το δυνατόν ακέραια και άθικτα- στις επόμενες γενιές. 

 

Προσωπικά, ενημερώνω την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών/ΕΣΗΕΑ (τη συνδικαλιστική μου οργάνωση)  και την Ομοσπονδία των Ελλήνων Δημοσιογράφων/ΠΟΕΣΥ, καθώς και τις αρμόδιες Τοπικές Αρχές, για την επίθεση που δέχθηκα και επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μου.

 

(Στη φωτογραφία παρακάτω είναι -στον χώρο όπου διαδραματίστηκε το περιστατικό που καταγγέλλω απόψε- το όχημα ο ιδιοκτήτης του οποίου μου επιτέθηκε χθες και με εξύβρισε δημόσια και θρασύτατα.  Το φωτογράφησα στη διάρκεια του επεισοδίου. 

 

Προς το παρόν αποφεύγω να δημοσιοποιήσω τα στοιχεία του ονομαστικά, θα ενημερώσω όμως για την ταυτότητά του τις αρμόδιες Αρχές. Γιατί πρέπει να έχεις αμέτρητο θράσος ΚΑΙ να πιάνεσαι ενώ εκτελείς παρανομία ΚΑΙ να επιτίθεσαι από πάνω σε κάποιον που σε έχει προφυλάξει από πολύ χειρότερες συνέπειες/που τις γνωρίζεις, φυσικά!..)”