Η Kouinta Theatre Productions παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το θεατρικό έργο "Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι" του Νικ Πέιν, σε σκηνοθεσία και μετάφραση Λεωνίδα Παπαδόπουλου.

 

Το έργο ανέβηκε σε πανελλήνια πρώτη τον Φεβρουάριο του 2022 σε συμπαραγωγή με το Δηπεθε Καβάλας, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα από 10 έως 13 Νοεμβρίου.

 

Ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι, ο Λέοναρντ και η Βάιολετ, περνούν μαζί την τελευταία τους νύχτα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Δίνουν αιώνιους όρκους αγάπης, την ίδια ώρα που έχει ξεκινήσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.

 

Όταν οι βόμβες θα αρχίσουν να πέφτουν, η ζωή τους δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Θα συναντηθούν είκοσι χρόνια μετά όταν αυτή θα έχει πάρει διαφορετικούς δρόμους, και μερικές δεκαετίες αργότερα όταν θα αναπολήσουν τις μέρες που ήτανε νέοι.

 

Το έργο του Νικ Πέιν φωτίζει τις επιδράσεις του πολέμου στις ζωές δυο απλών ανθρώπων στη διάρκεια 60 χρόνων. Ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο από την ελπίδα της νιότης και τις ματαιώσεις της ζωής, τη δύναμη της μοίρας που αφήνει ανεξίτηλα τα χαμόγελα και τις πληγές στις ανθρώπινες ψυχές.

 

Παίζουν οι ηθοποιοί Παύλος Σταυρόπουλος και Ναταλία-Άννα Βασιλέκα. Τα κοστούμια είναι της Δομνίκης Βασιαγεώργη. Τα σκηνικά επιμελείται ο Michelangelo Bevilacqua, ενώ την μουσική επιμέλεια η Λιάνα Τζερεφού.

 

Πηγή: Αθηνόραμα