Συγκλονίζει την τοπική κοινωνία στο νομό Σερρών η σύλληψη δυο ατόμων για ναρκωτικά, η οποία έγινε στο Βόλο. Η μία συλληφθείσα, 49 ετών, είναι από τις Σέρρες και στο παρελθόν υπήρξε υποψήφια Βουλευτής στο νομό.

 

Η ίδια αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση που έχει απασχολήσει και τα Μέσα Ενημέρωσης του Βόλου, ωστόσο η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στις Σέρρες.

 

Φίλοι, συγγενείς αλλά και αρκετοί συνάδελφοι της δεν μπορούν να πιστέψουν πως μπλέχτηκε με υπόθεση ναρκωτικών, με όπλα και τσεκούρι που βρήκε η Αστυνομία του Βόλου.

 

Σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

 

Δύο άτομα συνελήφθησαν στο Βόλο, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, απλή σωματική βλάβη και αντίσταση.

 

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης κατεργασμένης και ακατέργαστης και ναρκωτικών δισκίων, ένα τσεκούρι και χρηματικό ποσό.

 

Αναλυτικά την περασμένη Πέμπτη συνελήφθησαν, στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και μία 49χρονη Ελληνίδα, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή.

 

Ειδικότερα, ο 36χρονος συνελήφθη, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με ποινή κάθειρξης έντεκα ετών και χρηματική ποινή 80.000 ευρώ, για την πράξη της κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

 

Κατά τη σύλληψή του, αντιστάθηκε σθεναρά, προκαλώντας ελαφρές σωματικές βλάβες σε τρεις αστυνομικούς.

 

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, όπου διαμένει και η 49χρονη, η οποία και συνελήφθη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: μικροποσότητα ηρωίνης, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχαν χωρίς ιατρική συνταγή, ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και ένα τσεκούρι, το χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.