Με ανακοίνωση της η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καβάλας (ΔΙ.Π.Υ.Ν.), ενημερώνει τους πολίτες πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκδηλωθεί αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές.

 

Ανακοίνωση:

 

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Καβάλας, έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς για ξένες περιουσίες και κυρίως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου και τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων, ανακοινώνει ότι:

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκδηλωθεί αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές.

 

Εφιστούμε την προσοχή όλων των πολιτών ώστε, να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως προβλέπονται στην υπ’ αρ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη «Καθορισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους».

 

Επεκτείνεται το χρονικό όριο για την απαγόρευση χρήση πυρός στις εκτάσεις που μνημονεύονται στην 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη έως 20 Νοεμβρίου 2022, λόγω χαμηλής σχετικής υγρασίας και θερμοκρασιών που δε συνάδουν με την

περίοδο αυτή στο Νομό Καβάλας.

 

Τονίζουμε ότι, η πιστή τήρηση των ανωτέρω είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και την προστασία όλων μας!