Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις 28 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς κατηγορείται, βάσει δικογραφίας, ότι δυσφήμησε έναν άλλον άνδρα μέσω διαδικτύου.

 

Ο συλληφθείς ο οποίος είναι προφυλακισμένος κατηγορείται επίσηςγια εξύβρισηαπειλή και παράνομη πρόσβαση σε προσωπικά ηλεκτρονικά δεδομένα.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία η υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από εισαγγελική παραγγελία που προέκυψε κατόπιν μήνυσης την οποία κατέθεσε το θύμα. Η καταγγελία ανέφερε ότι ένας άγνωστος με τονοποίο συνομιλούσε στο παρελθόν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, προέβη συστηματικά σε συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις και αποστολή εξυβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων σε βάρος του.

 

Παράλληλα δημιούργησε πλήθος πλαστών λογαριασμών σε ιστοσελίδες γνωριμιών με τα στοιχεία του καταγγέλλοντα, με αποτέλεσμα αυτός να γίνεται δέκτης ενοχλητικών μηνυμάτων από αγνώστους. 

 

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση στοιχείων και δεδομένων από όπου και προέκυψαν τα στοιχεία του δράστη καθώς και ο τόπος κατοικίας του, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική Αρχή. 

 

Στο πλαίσιο αυτό και με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, ο δράστης συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου ενώ κατά την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητής τηλεφωνίας και δύο κάρτες SIM. 

 

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

(πηγή: makthes.gr)