Επισκέψεις στους δήμους Νέστου και Θάσου πραγματοποίησε το πρωί και το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

 

Σε μια σύντομη συνάντησή του με τον δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, σε καφέ της Κεραμωτής, ο υπουργός ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή με τη λειτουργία του πορθμείου.

 

Ο δήμαρχος τόνισε ότι διέλευση σχεδόν ενάμιση εκατομμυρίου οχημάτων ετησίως από τον οικισμό της Κεραμωτής αποτελεί ανάχωμα στην τουριστική ανάπτυξη, η οποία παρουσιάζει ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.

 

Έθεσε υπόψιν του υπουργού τις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος για τη δημιουργία νέου λιμανιού έξω από το κέντρο της Κεραμωτής, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, που είναι μη διαχειρίσιμη τους θερινούς μήνες.

 

Στη συνέχεια ο υπουργός μετέβη στη Θάσο, όπου συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Λευτέρη Κυριακίδη και την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Πολυμέρου. Παρόντες στην κλειστή σύσκεψη ήταν και οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης.

 

Ακολούθησε σύσκεψη τοπικών φορέων στο Καλογερικό του Λιμένα, στην οποία ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρις Παρασχούδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης.

 

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι βρίσκεται στην περιοχή για να καταγράψει τα τοπικά προβλήματα αλλά και τα αιτήματα που έχουν οι παράγοντες του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης για την κατασκευή δημοσίων έργων, ώστε να προωθήσει την επίλυσή τους στα συναρμόδια υπουργεία.

 

Ζήτησε ενημέρωση για τις ιδιωτικές επενδύσεις και έκανε μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία.

 

Όπως είπε, εντολή του πρωθυπουργού είναι να ασκηθούν πιέσεις ώστε να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και να σχεδιαστούν από τώρα οι απαραίτητες κινήσεις για την ερχόμενη τουριστική σεζόν.

 

 

Σχετικά με το θέμα των τελωνείων και των προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί στον οδικό τουρισμό, ο κ. Κικίλιας είπε πως το θέμα αυτό έχει ανατεθεί από τον πρωθυπουργό στον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης (υφυπουργό Εσωτερικών) Σταύρο Καλαφάτη.

 

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι ο κ. Καλαφάτης θα βρίσκεται στην περιοχή «σε 18 ημέρες» και τα ζητήματα αυτά θα τεθούν επί τάπητος από τους τοπικούς φορείς.