Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, η δημοτική μας παράταξη συμμετείχε με τους δημοτικούς συμβούλους Άρη Βέρρο και Σωτήρη Σωτηριάδη στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της κοινότητας Ζυγού.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο κ. Κοτσακίδη οι παρεμβάσεις που έγιναν στην κοινότητα Ζυγού καθώς και οι μελλοντικοί στόχοι του τοπικού συμβουλίου.

 

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους κάτοικους του Ζυγού σχετικά με θέματα που τους αφορούν τον τόπο τους.

 

Από την πλευρά της δημοτικής μας παράταξης τονίστηκε η αναγκαιότητα επίσπευσης μεγάλων και μικρών έργων στην περιοχή του Ζυγού που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων.

 

Από το δίκτυο ύδρευσης και την ποιότητα του νερού έως την ανάδειξη και προστασία του δάσους. Καθώς και τη κατασκευή σύγχρονου κυνοκομείου, την περαιτέρω αναβάθμιση οδοφωτισμού, την ανάπλαση πλατείας Ζυγού, ασφαλτοστρώσεις στο Νέο Ζυγό και αγροτική οδοποιία.

 

Τέλος, ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος Άρης Βέρρος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ενεργής συμμετοχής των κατοίκων και κυρίως των νέων ανθρωπων της κοινότητας Ζυγού στις λήψεις αποφάσεων που αφορούν τον τόπο τους.

 

"Να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε αυτά που έχουμε ως όραμα για έναν πραγματικά σύγχρονο δήμο" ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι οφείλουμε να προστατεύσουμε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, να γίνουν οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και να μην απαξιωθούν ξανά τα τοπικά συμβούλια όπως επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση με την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

 

Η επαναφορά της απλής αναλογικής είναι πρωτίστως ζήτημα δημοκρατίας.

 

(δελτίο Τύπου)