Επίσκεψη πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Γυμνάσιο και Λύκειο Λιμεναρίων, όπου συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς και μαθητές  των δύο σχολείων.

 

Στην ενημέρωση που έγινε αναφέρθηκαν σωρεία προβλημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

 

Όπως κτηριακά προβλήματα, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, ζητήματα συντήρησης και βελτίωσης του προαύλιου χώρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν.

 

Επίσης αναφέρθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την σχολική βία και το μπούλινγκ, για μεμονωμένα φαινόμενα που κατά καιρούς εμφανίζονται.

 

Ιδιαίτερα εκφράστηκε η ανησυχία για τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων, για τις απαράδεκτες οδηγίες της κυβέρνησης για «εξοικονόμηση» ενέργειας, με ορατό τον κίνδυνο να μην υπάρχει επαρκή θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα αναδείξουμε τα ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην δημοτική αρχή, ώστε να μπουν σε τροχιά επίλυσης. Ιδιαίτερα για το ζήτημα της θέρμανσης, Τώρα χρειάζεται να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε να μην υπάρξει κανένα σχολείο που να μείνει χωρίς θέρμανση.

 

Θα συνεχίσουμε τις επαφές και με άλλες σχολικές μονάδες το επόμενο διάστημα.