Επίσκεψη του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στο Νοσοκομείο Καβάλας

 

Γ. Βαρουφάκης από το Νοσοκομείο Καβάλας: Δυστυχώς σε κάθε νοσοκομείο που πηγαίνουμε στη χώρα βλέπουμε μεγαλύτερα κενά από όσα υπήρχαν πριν την πανδημία

 

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τον Βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και στελέχη του ΜέΡΑ25 Καβάλας και συνομίλησαν με υγειονομικούς.

 

 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νοσοκομείου αναφέρθηκαν στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για την αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων, για τις ελλείψεις που υπάρχουν, για την ανάγκη της μονιμοποίησης των επικουρικών γιατρών και την ανάγκη για γενναίες μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία και την συνολική ενίσχυση τους.

 

 

Οι υγειονομικοί ακόμα έθεσαν στο κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων συναδέλφων τους και την εκδικητική στάση της Κυβέρνησης την ώρα που έχει άρει όλα τα υγειονομικά μέτρα για την πανδημία παντού, αλλά και το ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών. 

 

 

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως μετά από δύο χρόνια πανδημίας το ΕΣΥ είναι πιο αδύναμο από πριν αντί να είναι πιο ενισχυμένο, με μια διαδικασίας διαρκούς υποβάθμισης του δημοσίου συστήματος υγείας. "Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να παράσχει, όπως και η "αγορά" υπηρεσίες υγείας στον πληθυσμό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 

 

"Με το που άρχισε η πανδημία τα ποντίκια του ιδιωτικού τομέα πήδηξαν πρώτα από το καράβι της μάχης, αλλά κέρδιζαν κιόλας από τα δωράκια που τους επιφύλασσε η Κυβέρνηση" επισήμανε ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και στάθηκε ακόμα στο ζήτημα της ρευστοποίησης της εργασίας όλων των εργαζομένων και στην υγεία και συνολικά.

 

 

"Για τον κ. Πλεύρη που στόχο έχει τη συρρίκνωση του ΕΣΥ κάθε ομάδα που βγαίνει σε αναστολή των ανεμβολίαστων ή οποιαδήποτε άλλη, εντάσσεται στο κυβερνητικό σχέδιο για απολύσεις" τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τους υγειονομικούς σε αναστολή και υπογράμμισε πως πρέπει να γυρίσουν χθες στο ΕΣΥ.

 

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε για την επίσκεψη του στην Καβάλα: "Δυστυχώς σε κάθε νοσοκομείο που πηγαίνουμε στη χώρα βλέπουμε ότι αντί να έχει θωρακιστεί, αντί η πανδημία αυτή να έχει χρησιμοποιηθεί ως μια ευκαιρία αναβάθμισης, βελτίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σήμερα όλα μας τα νοσοκομεία -και εδώ στην Καβάλα και στις Σέρρες που ήμασταν χθες, οπότε ζουν πάει, στην Τρίπολη, στο Ηράκλειο της Κρήτης- βρίσκονται σε χειρότερη θέση, με λιγότερο προσωπικό, με μεγαλύτερα κενά από ότι ήταν το 2019-2020. Αυτό είναι μία μομφή απέναντι στην Κυβέρνηση, υποτίθεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τους έδωσε το οκ για να ξοδεύουν χρήματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας τα οποία δεν θα γράφονται καν στο έλλειμμα, ακριβώς το αντίθετο γίνεται. Γιατί; Γιατί η υποβάθμιση του δημόσιου τομέα, η μεταφορά δημόσιου πλούτου στους ολιγάρχες και ταυτόχρονα η ρευστοποίηση της μισθωτής εργασίας, που είναι ένα προοίμιο για την ερημοποίηση της χώρας, είναι βασικός άξονας της πολιτικής της Μητσοτάκης Α.Ε.".

(δελτίο Τύπου)