Με μια μεγάλη μουσική συνάντηση ολοκληρώνεται την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η Έκθεση ιερών Εικόνων και Κειμηλίων από τις αλησμόνητες Πατρίδες, που λειτουργεί από τις 15 Σεπτεμβρίου στο Ναό του αγίου Νικολάου Καβάλας και την οποία επισκέφτηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας όλες αυτές τις ημέρες.

 

Το μουσικό αυτό αφιέρωμα στις αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού, το οποίο τελεί υπό την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού αγίου Νικολάου Καβάλας (είσοδος δωρεάν).

 

Συμμετέχουν:

 

- η κ. ΣΟΦΙΑ ΝΕΟΧΩΡΙΤΟΥ, στο τραγούδι και τη διεύθυνση χορωδιών,

 

- ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: «Μικρασιάτες» Νομού Ξάνθης, «Ρωμανός ο Μελωδός» Καβάλας και «Θρακιώτες» Νέστου,

 

- ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ: Νέας Καρβάλης, Μεσορόπης και Πλατανότοπου Καβάλας,

 

- ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ: κ. Ιωάννης Κατσούλης στο ούτι & το τραγούδι, κ. Γεώργιος Ψάλτης στο βιολί, κ. Αθανάσιος Κουλεντιανός στο κανονάκι, κ. Δημήτριος Μυλωνάς στο λαούτο και κ. Σωτήριος Μπέης στα κρουστά,

 

- ΑΦΗΓΗΣΗ: κ. Μαρία Μακέδου & κ. Δημήτριος Ματζίρης.

 

Η προσέλευσή στην μουσική αυτή συνάντηση ας είναι μια μαρτυρία τιμής και ιερής μνήμης για το Γένος μας, τους πρόσφυγες προγόνους μας, αλλά και την πόλη της Καβάλας που άνοιξε την αγκαλιά της και περιέβαλε με στοργή τους ξεριζωμένους Έλληνες από την Μικρά Ασία, την Θράκη, τον Πόντο και την Καππαδοκία!

 

(δελτίο Τύπου: Εκκλησιαστικό Συμβούλιο)