Το πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών στις 30 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

Αυτό που δεν αναφέρει, είναι ΠΟΙΟΙ είναι οι Εθνικοί μας Ευεργέτες… Διαβάστε παρακάτω.

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ

ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, ο οποίος καθιερώθηκε με το ΠΔ 1/2007 «Καθιέρωση της 30ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών», θα πραγματοποιηθούν στην  Κομοτηνή, την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Κτιρίων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 30ης Σεπτεμβρίου μέχρι και την δύση του ηλίου της 30ης  Σεπτεμβρίου  2015.

 

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Κτιρίων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, από τη δύση του ηλίου της 30ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

 

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

 

10:15 Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.

 

11:00 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ κ.α.

 

Στεφάνι θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις καθώς και  εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων  αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό. Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

 

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αθανάσιος Χριστοδουλάκης.

 

Το στρατιωτικό σκέλος της εκδήλωσης παρακαλείται να ρυθμίσει ο Α.Δ.Φ.Κ., της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Δ/νση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας ανάλογα, με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης. 

 

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών  θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 και στις έδρες των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα εκδοθεί με μέριμνα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας και τους οικείους Δήμου.

 

           

Ο Περιφερειάρχης

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 

Γεώργιος Παυλίδης

 

 

 

Ποιοι είναι οι εθνικοί μας ευεργέτες:

 

Οι εθνικοί ευεργέτες δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις… Υπολογίζονται στους 200 (!) και ανάμεσά τους είναι ονόματα όπως αυτό του Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος χάρισε μεγάλο μέρος της περιουσίας του στο Ελληνικό Δημόσιο.

 

Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που είναι πιο σύγχρονοι από τον Ωνάση αλλά και ακόμη περισσότεροι που είναι παλιότεροι.

 

Δείτε ολόκληρη την λίστα των ευεργετών καθώς και πληροφορίες για τον καθένα, πατώντας εδώ.