Δεν θα γίνει τελικά στον Ζέφυρο η προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αριστερά, τέχνη και Πολιτική» που διοργανώνει ο Όμιλος Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού «Η Καβάλα μπροστά».

 

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 6 Σεπτεμβρίου και προσκεκλημένος για να μιλήσει για τον Νίκο Μπελογιάννη είναι ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

 

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο επικεφαλής του ομίλου Γιάννης Εριφυλλίδης αν και αρχικά το είχε συμφωνηθεί η παραχώρηση του Ζέφυρου και είχαν δημοσιευτεί και οι σχετικές αφίσες μέλη του ΣΦΓΤ απέρριψαν την γραπτή αίτηση που συνόδευσε το προφορικά αίτημα που είχε κατατεθεί και είχε γίνει αποδεκτό.

 

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Εριφυλλίδης αναφέρει:

 

Πέντε λεπτά μετά την ανάρτηση της αφίσας για την προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», πληροφορήθηκα ότι το ΔΣ του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας απέρριψε την αίτηση του ομίλου «Η Καβάλα Μπροστά» για την παραχώρηση του θερινού κινηματογράφου «Ζέφυρος».

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που εγώ επεδίωξα, ο Πρόεδρος του ΣΦΓΤ μου ανέφερε ότι η προβολή της ταινίας θεωρήθηκε από την (ισχνή) πλειοψηφία του ΔΣ ως προεκλογική συγκέντρωση δημοτικής παράταξης!!!

 

Ο όμιλος κατέθεσε την αίτηση για την παραχώρηση στις 15 Ιουλίου και αφού είχε προηγηθεί προφορικό αίτημα.

 

Επίσης συμφωνήθηκε από τότε να πληρώσει ο όμιλος 150 ευρώ για την ενοικίαση του χώρου (όπως είχε γίνει και για την εκδήλωσή μας τον Σεπτέμβριο του 2021).

 

Προχθές μου ζητήθηκαν αναλυτικά στοιχεία της εκδήλωσης για να μπουν και στη συγκεντρωτική αφίσα του Σεπτεμβρίου. Τι άλλαξε μέσα σε 2 μέρες; Και γιατί δεν μου είπαν όχι από τις 15 Ιουλίου;

 

Για ποιας δημοτικής παράταξης συγκέντρωση πρόκειται ακριβώς; Έχω ανακοινώσει επίσημα υποψηφιότητα για Δήμαρχος και ίδρυση δημοτικής παράταξης και δεν το ξέρω; Και γιατί μας παραχώρησαν πέρυσι τέτοια εποχή τον Ζέφυρο, πάλι με καταβολή ενοικίου, για εκδήλωσή του ομίλου;

 

Αφού δεν θέλουν πολιτικές συζητήσεις, πώς άφησαν π.χ. την Άννα Διαμαντοπούλου πέρυσι να παρουσιάσει εκεί το πολιτικό βιβλίο της;

 

Εντάξει, εμένα, τον Τζίμα και τον Μπιμπίλα δεν μας σεβάστηκαν, τον Μπελογιάννη όμως;

 

Λυπάμαι που 5 άτομα του ΔΣ (η απορριπτική απόφαση ελήφθη με τη διπλή ψήφο του Προέδρου) θέλησαν να χαλάσουν μια εκδήλωση-ύμνο στη Δημοκρατία. Ευχαριστώ τα 5 μέλη που ψήφισαν υπέρ της παραχώρησης.

 

Απέδειξαν ότι η λογική, η ευαισθησία και η ευρύτητα πνεύματος δεν έχουν χαθεί ολοκληρωτικά και αντιμάχονται την ανοησία και τη μικρότητα.

 

Φυσικά η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα σε χώρο που θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.