γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Πολλά προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την πόλη της Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 24 Αυγούστου στην οδό Κολοκοτρώνη.

 

 

Το νερό της βροχής περίπου στη συμβολή της με την οδό Εκάβης παρέσυρε από το χαντάκι όπου τοποθετήθηκε ο αγωγός φυσικού αερίου την άμμο και τα χαλίκια με τα οποία το συνεργείο του εργολάβου το είχε κλείσει πρόχειρα. Αποτέλεσμα ήταν να ανοίξει το χαντάκι και να εγκλωβιστεί σταθμευμένο όχημα.

 

Η οργή των κατοίκων της περιοχής για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το έργο έχει ξεχειλίσει Όπως καταγγέλλουν η ταλαιπωρία τους έχει αρχίσει πριν από το Πάσχα και πλησιάζει φθινόπωρο.

 

Τα χαντάκια παραμένουν ανοιχτά και καλύπτονται όπως, όπως με χαλίκια και άμμο τα οποία με την παραμικρή βροχόπτωση μεταφέρονται στον δρόμο δημιουργώντας παγίδες για οδηγούς και πεζούς.

 

Στο σημείο έφτασαν υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Έβαλαν κώνους και προσπάθησαν να βρουν τρόπο για τον απεγκλωβισμό του οχήματος από το χαντάκι. Λίγο αργότερα έφτασε και η αστυνομία η οποία είχε κληθεί από περίοικους. Οι αστυνομικοί πρότειναν να έρθει στο σημείο της ζημιάς άμεσα ο εργολάβος για να βρει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

 

Η γειτονιά χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα γίνονται με το συγκεκριμένο έργο. Όλοι τα είχαν με τον εργολάβο που δεν κάνει καλά τη δουλειά του αλλά και με τη ΔΕΔΑ που δεν εποπτεύει επαρκώς το έργο.