Παρέμβαση με επιστολή της προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας με αφορμή την παραχώρηση του Βερούλειου στην ομάδα του Βύρωνα Καβάλας κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Καβάλας.

 

Συγκεκριμένα

 

Θέμα : «Έγκριση όρων συμφωνητικού παραχώρησης Δημοτικού Γηπέδου»

 

κ. Πρόεδρε,

 

Είμαστε ανεπιφύλαχτα υπέρ της συγκεκριμένης παραχώρησης, γιατί θεωρούμε ότι πρέπει  να υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των αθλημάτων, οι οποίες να παραχωρούνται δωρεάν σε ερασιτεχνικές ομάδες και όχι σε ΠΑΕ - ΚΑΕ.

 

Διατηρούμε ωστόσο επιφυλάξεις ως προς τους οικονομικούς όρους, ακόμη και με τα συμβολικά ποσά που συναποφασίζονται.

 

Επίσης η αγνή και άδολη αγάπη του κόσμου της κάθε ομάδας, να μην αξιοποιείται για να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του, γεγονός που με σαφήνεια διατυπώνεται στην εν λόγω σύμβαση δήμου – ομάδας (εισιτήρια απλά, διαρκείας, διαφημίσεις κτλ).

 

Επίσης πρέπει κατά την άποψή μας να γίνει άμεσα η μεταφορά των Ανώνυμων Αθλητικών Εταιρειών (ΠΑΕ - ΚΑΕ) στο υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να ελέγχονται τα οικονομικά τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία χωρίς τη χρήση ευεργετικών διατάξεων, όπως συμβαίνει σήμερα.

 

Να καταργηθεί ο στοιχηματισμός και η συμμετοχή αθλητικών αγώνων στο στοίχημα.

 

Θεωρούμε ότι απαιτείται η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος, αθλητών, φιλάθλων, προπονητών, με βασικούς άξονες την αμφισβήτηση και κατάργηση του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, τη διάλυση των ΠΑΕ - ΚΑΕ και την όποια επιχειρηματική δράση στο χώρο του αθλητισμού. Την απόδοση των ποδοσφαιρικών γηπέδων στο λαό.

 

Στόχος η καθιέρωση και στήριξη του μαζικού - λαϊκού αθλητισμού, στην κατεύθυνση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης της χώρας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται η ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας.

 

Σε τέτοια κατεύθυνση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

 

Καλούμε σε συμπόρευση τους φιλάθλους όλων των ομάδων που τους ενώνει η αγάπη για τη φανέλα, μακρυά από “συνδέσμους οπαδών”, όπου καλλιεργείται η αθλητική βία που αποτελεί συνώνυμο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου, έρμαιο της ασύδοτης δράσης μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου.

 

δελτίο Τύπου Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καβάλας