Τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου (Unic), έχουν οι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας, που αναζητούν σπουδές υψηλού επιπέδου και κύρους, σε συνδυασμό με ένα προσιτό κόστος σπουδών, όπως περιγράφει στον KavalaNews 102.8 ο Λέκτορας Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC), Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Κοινοτικός Δικηγόρος Κύπρου, Γρηγόρης Μιχαηλίδης.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, συγκαταλέγεται στα κορυφαία Πανεπιστήμια στον κόσμο, με διεθνώς αναγνωρισμένα προγράμματα, που καλύπτουν τις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις σε όλα τα πεδία επιστημονικού ενδιαφέροντος.

 

Τα περισσότερα Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσφέρονται και στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

 

«Το κέρδος του χρόνου είναι πολύ μεγάλο, καθώς οι φοιτητές μας εξ’ Ελλάδος εντάσσονται αμέσως στο Πρόγραμμα Σπουδών που τους ενδιαφέρει, χωρίς να αναλώνονται και να χάνουν τον πρώτο χρόνο σπουδών τους στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας», λέει ο κ. Μιχαηλίδης.

 

Κάποιος μπορεί να γίνει δεκτός με ένα καλό απολυτήριο Λυκείου έως 14.

 

Όπως εξηγεί, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει Σπουδές, μέσω των Σχολών του, στη μεγαλύτερη δυνατή γκάμα επιστημών: Θεωρητικές επιστήμες, όπως Νομική, Ψυχολογία, Πολιτική Επιστήμη, Ευρωπαϊκές Σπουδές, Κοινωνιολογία, Επιστήμες Αγωγής, Φυσικής Αγωγής κ.λ.π., θετικές επιστήμες, όπως οι Πολυτεχνικές Σχολές, η Ιατρική, οι Τουριστικές Σπουδές, οι Καλλιτεχνικές Σπουδές κ.λ.π.

 

Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη είναι το κόστος για τις σπουδές και η διαμονή, με τον ίδιο να τονίζει πως αν συγκριθεί με το αντίστοιχο κόστος που καταβάλλουν οι φοιτητές από μία επαρχιακή πόλη, που σπουδάζουν σε μία Σχολή στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη και σε συνδυασμό με τις παροχές που υπάρχουν στην Κύπρο, τότε η επιλογή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας υπερέχει ξεκάθαρα των άλλων επιλογών.

 

Τα δίδακτρα είναι 8-9 χιλιάδες ευρώ το έτος, ενώ υπάρχουν εστίες με ένα κόστος 400 ευρώ τον μήνα περιλαμβάνει τα πάντα.

 

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη «το πτυχίο μας εξασφαλίζει στον κάτοχό του την πιστοποίηση ότι είναι ένας επαρκέστατος και έτοιμος επιστήμονας».

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: