Πρόβλημα στον καταπέλτη παρουσίασε το πλοίο «Άγιος Ραφαήλ» την Πέμπτη (4/8) που εκτελούσε το δρομολόγιο των 16:15 από Λιμένα Θάσου για Κεραμωτή.

 

Αφού φόρτωσε επιβάτες, οχήματα αλλά και ασθενοφόρο που εκτελούσε διακομιδή ασθενούς παρουσίασε πρόβλημα στον καταπέλτη που δεν ανέβαινε.

 

Κρίθηκε αναγκαία η εκφόρτωση του.

 

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες που θα ταξιδέψουν με το επόμενο δρομολόγιο που εκτελεί άλλη εταιρία.

 

Στην αρχή υπήρξε πληροφορία ότι έπεσε ο καταπέλτης του πλοίου, δηλαδή η σιδερένια πόρτα βάρους αρκετών τόνων, μέσα στο νερό.

 

Στο άκουσμα και μόνο της φήμης αυτής, οι παλιότεροι θυμήθηκαν ένα αντίστοιχο περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από αρκετές δεκαετίες στην Καβάλα, με ένα φέρι τύπου "παντόφλα" της τότε εταιρίας Παπαγεωργίου.

 

Τελικά φαίνεται ότι η βλάβη στο αμφίπλωρο «Άγιος Ραφαήλ» δεν είναι τόσο σημαντική.

 

Σε σχετική ανακοίνωση των λιμενικών αρχών αναφέρονται τα εξής:

 

 

"Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Θάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ¨ Ν.Π. 11070, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Θάσου προς τον λιμένα Κεραμωτής, με 200 επιβάτες, 45 ΙΧ, 12 ΦΓ, 3 ΛΦ και 1 ΔΚ, ότι παρουσίασε βλάβη κατά τη διαδικασία ανέλκυσης του καταπέλτη.

 

Από το Α' Λιμενικό τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με λοιπά πλοία της γραμμής, καθώς το δρομολόγιο παρέμεινε ανεκτέλεστο".