γράφει η

Αθηνά Παναγιωτίδου

 

Είναι η εποχή τέτοια....μια ελαφριά χαλαρή διάθεση έχουμε όλοι  να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα μας, μέσα από τις διακοπές του Αυγούστου, όπου μπορεί ο κάθε ένας μας να χαλαρώσει!!

 

Έλα όμως που δίπλα μας εξελίσσεται σε μάστιγα πλέον ένα φαινόμενο απίστευτης σκληρότητας!

 

Όταν η μικρή μου κόρη θέλησε να με βάψει για να καταλάβει πως μπορεί να φαίνεται μια κακοποιημένη γυναίκα ,εγώ την άφησα να το κάνει...

 

Και το έπραξε με τα πιο μελανά χρώματα..

 

Κι εγώ την άφησα γιατί πρέπει να γνωρίζει κι ας είναι μικρή!

 

Πρέπει να γνωρίζει πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αγγίξει με αυτόν τον χυδαίο τρόπο!!

 

Γιατί κάπως έτσι ξεκινάει μια κακοποίηση γυναίκας, μέσα από την σιωπή και την οδύνη ενός ανθρώπου που ενώ πιστεύει πως αγαπήθηκε πολύ, εντούτοις τελικά μέσα από την αγάπη βιώνει όλο το μίσος του κακού κόσμου που γεννήθηκε.

 

Η  λέξη Γυναικοκτονία δεν υπήρχε στο λεξικό του υπολογιστή μου.

 

Όταν την έγραψα στην οθόνη μου την κοκκίνισε όχι από ντροπή αλλά από άγνοια, κοκκίνισε ως ανύπαρκτη. Με τις απαραίτητες ενέργειες έγινε η προσθήκη στο λεξικό του υπολογιστή μου και τώρα πια δεν κοκκινίζει...

 

Κοκκινίζω όμως μόνο εγώ που δεν είχα φροντίσει να υπάρχει στο «λεξικό» μου κάτι που έχει εξαπλωθεί τόσο πολύ στη ζωή και την κοινωνία μας, μια λέξη που κλείνει μέσα της σιωπές χρονών, κοινωνικά στερεότυπα, φόβο και μυρωδιά πόνου και περιφρόνησης!

 

Κοκκινίζω από ντροπή  κάθε φορά που ακούω για μια ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ.

 

Ναι ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ είναι, γιατί η γυναίκα μπορεί να αντισταθεί σωματικά από την φύση της μέχρι ένα σημείο,  γιατί αυτά που βιώνει δεν τα βγάζει πάρα έξω για να μην στιγματιστούν τα παιδιά της και η οικογένεια της,γιατί ενώ το λέει το καταγγέλλει κανείς τις περισσότερες φορές δεν την πιστεύει δεν την προστατεύει....γιατί δεν υπάρχουν νόμοι να τις προστατέψουν..

 

Γιατί τους αφήνουν... αυτούς τους γυναικοκτόνους μετά από κάποια σύσταση να γυρίσουν ανενόχλητη και να τις σαπίσουν στο ξύλο.... και όχι μόνο!!

 

Γιατί το να χτυπήσεις, το να βιάσεις την γυναίκα σου, το να την κάνεις έρμαιο και κουρέλι ψυχικό και τέλος να την σκοτώσεις είναι δικαίωμα...σιωπηρό και απάνθρωπο!!

 

Γιατί το πληκτρολόγιο του υπολογιστή κοκκινίζει την λέξη ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ως ανύπαρκτη!!

 

Οι γυναίκες που έφυγαν όμως δεν είναι ανύπαρκτες.

 

Κάποια μάνα τις γέννησε,τις μεγάλωσε κι έκαναν όνειρα για την ζωή τους και για κάποιον που θα τις αγαπήσει δίχως αύριο!!!

 

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΝΟΜΟΣ ΑΜΕΣΩΣ!!!

 

Η Αθηνά Παναγιωτίδου είναι Παιδαγωγός, συγγραφέας, πολιτικός.