Μεγάλη αγωνία επικρατεί για την υπόθεση με την πτώση του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα και το άγνωστο, υψηλής επικινδυνότητας φορτίο.

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην περιοχή και εστιάζονται σε μια λευκή ουσία, άγνωστης προέλευσης που φαίνεται ότι εντοπίστηκε στο σημείο.

 

Την ανησυχία του για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov που κατέπεσε στους Αντιφιλίππους του δήμου Παγγαίου στην Καβάλα, εξέφρασε ο Χρήστος Μέτιος.

 

Θα ξεκινήσει από την Αθήνα με Σινούκ ειδικό στρατιωτικό λόχο για να συμμετέχει στις έρευνες. Θα διατεθεί τμήμα του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ (Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής) Άμυνας του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα. Η μετακίνηση του τμήματος θα γίνει με CH-47D από Μέγαρα. Στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο ομάδες ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς).

 

Πηγή ΕΡΤ

 

Στο σημείο του συμβάντος έφτασε νωρίς το πρωί της Κυριακής ο πρόξενος της Ουκρανίας στην Ελλάδα. Στο σημείο βρέθηκαν και οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις. Το αεροπλάνο ξεκίνησε από τη Νίς της Σερβίας, με προορισμό την Ιορδανία το φορτίο έγραφε επάνω Μπαγκλαντές ως τελικό προορισμό.  Το φορτίο είχε πυρομαχικά τα οποία έχουν σκορπιστεί στο έδαφος Υπήρχαν 8 επιβαίνοντες Ουκρανικής καταγωγής.