Με τρεις νέους ειδικούς φρουρούς ενισχύεται άμεσα η Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, δίνοντας μια σημαντική επιχειρησιακή ανάσα στις τοπικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο των έκτακτων μεταθέσεων που εγκρίθηκαν για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Η νέα απόφαση προβλέπει την κάλυψη συνολικά 15 θέσεων σε έξι αστυνομικές διευθύνσεις της Περιφέρειας, αντιμετωπίζοντας ένα πάγιο αίτημα για περαιτέρω στελέχωση.

 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των πιέσεων που άσκησε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.Μ.Θ.) σε συνεργασία με την Π.Ο.Α.Ε.Φ.

 

Σύμφωνα με τον τελικό σχεδιασμό του υπουργείου, οι 15 θέσεις κατανέμονται στοχευμένα στον χάρτη της Περιφέρειας. Πιο συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας κερδίζει 3 θέσεις, όσες ακριβώς καταλήγουν στην Ορεστιάδα, στη Ροδόπη και στη Δράμα. Η Αλεξανδρούπολη ενισχύεται με 2 θέσεις, ενώ στην Ξάνθη κατευθύνεται 1 θέση.

 

Το θέμα της στελέχωσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε τεθεί ψηλά στην ατζέντα ήδη από τις 4 Σεπτεμβρίου 2026. Κατά τη διάρκεια της τότε επίσκεψης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Έβρο, οι εκπρόσωποι των ειδικών φρουρών τού είχαν εκθέσει με σαφήνεια τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες, ζητώντας επιτακτικά την κάλυψη των κενών μέσω των μεταθέσεων του Σεπτεμβρίου.