Σχεδόν τίποτα δεν έχει απομείνει από το αεροσκάφος Αντόνοφ 12 που κατέπεσε στο Παλαιοχώρι το βράδυ του Σαββάτου όπως δείχνουν οι πρώτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το σημείο.

 

Οι εικόνες είναι από drone και δείχνουν ότι υπήρξε προσπάθεια προσγείωσης καθώς υπάρχουν σημάδια συρσίματος του αεροσκάφους στο έδαφος.

 

Σε λίγη ώρα θα γίνει νέο συντονιστικό στο Δημαρχείο στην Ελευθερούπολη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη θα τεθεί και το ζήτημα της εκκένωσης των Αντιφιλίππων λόγω διασποράς του αεροπλάνου από την προσπάθεια του πιλότου να το προσγειώσει. Υπάρχει ο κίνδυνος να έχουν πέσει σε διάφορα σημεία τα πυρομαχικά που μετέφερε. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες. 

 

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριο Αποστολίδη, επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας, «άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ειδικό εξοπλισμό και όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα μέσα στα χωράφια».

 

Ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι από την επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό.