Στις 20 Αυγούστου θα αρχίσουν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου της Καβάλας, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη.

 

Το κόστος της σύμβασης που υπογράφηκε με τον ανάδοχο του έργου είναι 1,5 εκατ. ευρώ και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε επτά μήνες.  

 

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει:

 

«Υπογράφηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου "Παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Κλειστού Κολυμβητηρίου Καβάλας" από τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, και τους εκπροσώπους της εταιρίας Τσορμπατζάκος & Πρωτολάτης Ο.Ε.".

 

Το έργο περιλαμβάνει τις εξής εργασίας:

 

- Αποξήλωση παλαιάς μόνωσης, επισκευή και νέα θερμομόνωση της οροφής

 

- Εγκατάσταση Αερόψυκτων Αντλιών Θερμότητας για Θέρμανση-Ψύξη χώρων, παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης και Θέρμανσης Υδάτινων Στοιχείων

 

- Εγκατάσταση Θερμοκαλύμματος στα υδάτινα στοιχεία

 

- Εγκατάσταση Ηλιακών Πεδίων

 

- Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος υπό καθεστώς αυτοπαραγωγού: Ισχύς: 40ΚWp,

 

- Εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή ενέργειας: 65.000ΚWh,

 

- Ποσοστιαία συμβολή στην κατανάλωση ενέργειας του κτηρίου, μετά τις επεμβάσεις: 4,4%

 

- Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέου τύπου LED

 

- Αναβάθμιση Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου

 

- Εγκατάσταση ρυθμιστών συχνότητας (inverter) σε ανεμιστήρες Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων.

 

Κόστος Σύμβασης:1.509.656 €

 

Φορείς συγχρηματοδότησης: Ε.Π. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης 2014-2020 - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

 

Χρόνος ολοκλήρωσης του έργου: 7 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης

 

Σε δηλώσεις του, ο Θόδωρος Μουριάδης επισήμανε ότι «με τις παρεμβάσεις αυτές, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνθήκες μεγάλης ενεργειακής κρίσης, ο Δήμος Καβάλας θα πετύχει σημαντικότατη μείωση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας του Κλειστού Κολυμβητηρίου. Μετά το πέρας των εργασιών, το Κολυμβητήριο θα αναβαθμιστεί ενεργειακά και από την κατηγορία Ε θα πάει στην κατηγορία Β+.

 

Θέλω να ευχαριστήσω" σημείωσε ο κ. Μουριάδης "τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο, γιατί ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Καβάλας για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου" και πρόσθεσε ότι "οι εργασίες από την ανάδοχο εταιρία θα ξεκινήσουν στις 20 Αυγούστου και θα εκτελεστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεάζεται η λειτουργία του Κολυμβητηρίου, καθώς και το πρόγραμμα των ομάδων που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις".

 

(Δήμος Καβάλας)