«Η έκταση που δόθηκε δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα» δηλώνει στον KavalaNews 102.8 σχετικά με τις πλημμύρες στη Θάσο ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

 

«Το κεντρικό ρέμα των Λιμεναρίων έχει καθαριστεί μέσα σε ενάμιση χρόνο τρεις φορές. Πρέπει να γίνει μια μελέτη οριοθέτησης για να δούμε αν επαρκεί η διατομή των ρεμάτων», λέει ο Αλέξης Πολίτης.

 

 «Η έκταση που δόθηκε για τα συγκεκριμένα πλημμυρικά φαινόμενα νομίζω δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση του νησιού. Το νησί επανήλθε στην κανονικότητα μετά από λίγες ώρες. Ήταν κάποια λίγα αυτοκίνητα τα οποία είχαν σταθμεύσει δίπλα στο ρέμα και παρασύρθηκαν από τα νερά. Είχαμε τρεις μικροαντλήσεις σε σπίτια στον Ποτό, μια άντληση στο πάρκινγκ στον Ποτό, μια άντληση στον Μασούτη», λέει ο κ. Πολίτης.

 

«Το κεντρικό ρέμα των Λιμεναρίων έχει καθαριστεί μέσα σε ενάμιση χρόνο τρεις φορές. Από εκεί και πέρα η εικόνα που δόθηκε και από τα τοπικά και από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης κάνει κακό στο νησί και δεν ήταν και η πραγματικότητα. Εγώ θα συμφωνήσω με την δήλωση του δημάρχου Θάσου. Το φαινόμενο ήταν έντονο αλλά κράτησε λίγο. Έχει να κάνει σίγουρα με την κλιματική κρίση και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και θωρακισμένοι. Όπου χρειάστηκε και η τεχνική μας υπηρεσία και οι εργολάβοι που διαθέτουμε κι όπου υπήρξαν φερτές ύλες αρμοδιότητάς μας καθαρίστηκαν αμέσως. Γενικά τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν από τις υπηρεσίες και από την πυροσβεστική», επισημαίνει ο Αλέξης Πολίτης.

 

Σε ερώτηση τι προβλέπεται να γίνει είπε ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο σύνολό του, είπε ότι:

 

«Πρέπει να γίνει μια μελέτη οριοθέτησης για να δούμε αν επαρκεί η διατομή τους. Η δόμηση στη Θάσο ήταν εκρηκτική τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι κάτι που μας ευχαριστεί αλλά δημιουργεί και προβλήματα τέτοιας υφής που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Εμείς όπου χρειάζεται να παρέμβουμε το κάνουμε αλλά αυτό δεν φτάνει χρειάζεται ένας συνολικός σχεδιασμός για να αντιμετωπίσουμε και αυτό που έρχεται. Το νερό πρέπει να βρει διέξοδο να φύγει όταν του το στερούμε αυτό θα βρει άλλον τρόπο να το κάνει προκαλώντας προβλήματα. Είμαστε σε επαφή με τον Δήμο Θάσου για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού».

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: