O Καβαλιώτης πρωταθλητής του παρκούρ Μίμης Θεοδωρίδης θριάμβευσε στους Παγκόσμιους Αγώνες (World Games) που διεξάγονται στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, στις ΗΠΑ, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα freestyle και καταγράφοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του.

 

Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε στον τελικό του freestyle με εξαιρετική εμφάνιση και 26,0 βαθμούς, μπροστά από τον καταξιωμένο Σουηδό Έλις Τόρχαλ (23,0 β.) και τον Βέλγο Ζερεμί Λορσινιόλ (22,0 β.) που συμπλήρωσαν την τριάδα των νικητών. Ο Θεοδωρίδης είχε συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία και στον προκριματικό του αγωνίσματος, λίγες ώρες νωρίτερα.

 

Πρόκειται, μάλιστα, για την τρίτη συνεχόμενη διάκρισή του σε διεθνές επίπεδο, αφού είχε κάνει την αρχή πέρσι τον Σεπτέμβριο κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο παρκούρ της Σόφιας, ακολούθησε τον περασμένο Μάιο το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο παγκόσμιο κύπελλο του Μονπελιέ, για να έρθει τώρα η κατάκτηση της κορυφής στην Αλαμπάμα.

 

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες (World Games) διοργανώνονται κάθε τετραετία από το 1981 και περιλαμβάνουν μια σειρά από αθλήματα και αγωνίσματα που δεν αποτελούν μέρος του εκάστοτε επίσημου Ολυμπιακού προγράμματος. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση και το παρκούρ, το πρόγραμμα του οποίου ολοκληρώνεται απόψε (Δευτέρα 11/07) με το αγώνισμα ταχύτητας.

 

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Γ’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Παρκούρ Ειρήνη Μανδραβέλη, καθώς και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Μίμη Θεοδωρίδη για τη νέα επιτυχία του!

 

Πηγή: ego-gymnasitics.gr