«Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής “Καλαμίτσα” βρίσκεται σε ισχύ και προχωρούμε κανονικά στην εφαρμογή της» αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμος Καβάλας.

 

Η Επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463 απεφάνθη ότι ισχύει η απόφαση 133/22 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, με την οποία έγινε η αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής «Καλαμίτσα» από την ΕΤΑΔ στον Δήμο για 30 έτη.

 

Σύμφωνα με τον Δήμο Καβάλας πενθυμίζεται ότι:

 

Κατά της απόφασης 133/22 της Οικονομικής Επιτροπής είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου.

 

Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έκανε εν μέρει αποδεκτή την προσφυγή της κ. Ιωσηφίδου.

 

Κατά της απόφασης του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προσέφυγαν στην Επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463, οι αντιδήμαρχοι Λεωνίδας Παππάς και Γιώργος Μιχαηλίδης.

 

Μετά την σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής του άρθρου 152 του νόμου 3463, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε τα εξής:

 

«Η ομόφωνη απόφαση Επιτροπής μάς δικαιώνει, αναφέροντας ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κακώς προσεβλήθη από την κυρία Ιωσηφίδου και κακώς εξεδόθη η απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, επειδή ο συντονιστής δεν έχει την αρμοδιότητα να ακυρώνει ή να ελέγχει τη νομιμότητα τέτοιου είδους πράξεων.

 

 Η σύμβαση του Δήμου με την ΕΤΑΔ είναι ιδιωτικού δικαίου και όποιος έχει πρόβλημα μπορεί να προσφύγει μόνο στα πολιτικά δικαστήρια.

 

Συνεπώς, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής “Καλαμίτσα” βρίσκεται σε ισχύ και προχωρούμε κανονικά στην εφαρμογή της».

 

(Δήμος Καβάλας)