γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Μια τραγωδία κόντεψε να συμβεί γύρω στα μεσάνυχτα της Δευτέρας 27 Ιουνίου όταν ένα τετράχρονο κορίτσι από τη Ρουμανία που παραθέριζε με τους γονείς του στην Ποταμιά της Θάσου υπέστη αλλεργικό σοκ από φιστίκι που έφαγε.

 

Το κορίτσι ξαφνικά άρχισε να βήχει και να έχει δύσπνοια λίγο μετά αφότου έφαγε τον ξηρό καρπό.

 

Από το ξενοδοχείο αρχικά επικοινώνησαν με το Κέντρο Υγείας Πρίνου ωστόσο μέχρι να γίνουν οι συνεννοήσεις και να καταλάβουν οι γιατροί τα συμπτώματα του παιδιού ο κορεσμός του συνέχισε να πέφτει με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να μην μπορεί να αναπνεύσει.

 

Τότε οι γονείς του αποφάσισαν να το πάνε στο ιδιωτικό ιατρείο που εφημέρευε στην περιοχή. Όταν το παιδί έφτασε στο ιατρείο ήταν μελανό και ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του.

 

Τότε ο γιατρός σε συνεργασία με τον παιδίατρο του ιατρείου με τον οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο κατάφεραν από κοινού να επαναφέρουν το παιδί μετά από αρκετή ώρα προσπάθειας. Ταυτόχρονα κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Θάσου.

 

Η γιατρός του Κέντρου Υγείας έκρινε ότι από την Ποταμιά το κορίτσι έπρεπε να διακομιστεί επειγόντως στο Νοσοκομείο Καβάλας αν και οι ιδιώτες γιατροί είχαν καταφέρει να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.

 

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και το παιδί μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.