«Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές μόνο με ψέματα! Ένα από αυτά ήταν και η αντιχαλαζική προστασία από αέρος που υποσχόταν οι λαλίστατοι κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας», λέει η Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Τις περιοχές που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία επισκέφθηκε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Όπως περιγράφει, οι καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στις δημοτικές ενότητες Ορφανού και Πιερέων, λόγω της χαλαζόπτωσης και των ισχυρών ανέμων, είναι ολοκληρωτικές και σε πολλές περιπτώσεις, πρωτοφανείς.

 

Αναλυτικά όσα λέει η κ. Ελευθεριάδου:

 

"Η καταστροφική κακοκαιρία έρχεται να προστεθεί στις δύο προηγούμενες χρονιές στις οποίες σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης καταστροφές, με αποτέλεσμα η θέση των καλλιεργητών να είναι ιδιαίτερα δυσμενής. Σε αρκετές καλλιέργειες που καταστράφηκαν εντελώς, έχει δαπανηθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που απαιτούνται για την καλλιέργειά τους, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση

 

Καλώ το αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ να κινηθούν άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή, οι διαδικασίες ΟΛΙΚΩΝ αποζημιώσεων των καλλιεργειών και της υποδομής που καταστράφηκε ολοσχερώς.

 

Ζητώ να ανοίξει και πάλι η συζήτηση για την αντιχαλαζική προστασία από αέρος, καθώς οι παραγωγοί της περιοχής ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον, φαινόμενα παρόμοια με τα χθεσινά.

 

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές μόνο με ψέμματα!

 

Ένα από αυτά ήταν και η αντιχαλαζική προστασία από αέρος που υποσχόταν οι λαλίστατοι κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας».