Το καίριο ερώτημα «Ποιος είναι ικανός να κυβερνήσει τη χώρα σήμερα», έθεσε δημόσια ο π. Υπουργός – Υπ. Βουλευτής Καβάλας της ΝΔ κ. Γιώργος Καλαντζής σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου στο CENTER TV στο δημοσιογράφο Νίκο Σπιτσέρη.

 

Ο κ. Καλαντζής τόνισε πως είναι ικανός να κυβερνήσει εκείνος ο πολιτικός αρχηγός που έχει τις δυνατότητες, την ικανότητα, αλλά και τους σωστούς ανθρώπους δίπλα του». «Ο κ. Μεϊμαράκης», είπε χαρακτηριστικά, «πατάει στα πόδια του. Πέτυχε να ταυτιστεί με το σφυγμό του κόσμου. Στόχος του είναι η σταθερότητα, η συνέπεια, η σοβαρότητα.

 

Σήμερα η ΝΔ καλεί τους πολίτες να πουν όχι στην αστάθεια, στην ακυβερνησία, στην απειρία, στην ανεπάρκεια, στην ανευθυνότητα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθύνει καθημερινά κάλεσμα συναίνεσης και υπέρβασης των κομματικών γραμμών την επομένη των εκλογών, έτσι ώστε όχι μόνο να ξεκινήσει η εφαρμογή της συμφωνίας αλλά και να δημιουργηθεί μια ισχυρή κυβερνητική ομάδα που θα προσπαθήσει σοβαρά να διαπραγματευτεί συγκεκριμένα και προβληματικά σημεία της συμφωνίας».

 

Ο κ. Καλαντζής εξάλλου, το πρωί της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κ. Στράτο Μακρογιαννίδη και μέλη της διοίκησης του ΚΤΕΛ, ενώ ακολούθως είχε επαφές με επαγγελματίες στην Ελευθερούπολη.

 

Δήλωση Γιώργου Καλαντζή για τη νέα σχολική χρονιά:

 

«Άλλη μια σχολική χρονιά αρχίζει για χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές. Διαφαίνεται πως θα είναι αρκετά δύσκολη, καθώς τα εκπαιδευτικά κενά είναι χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Προσπάθεια όλων μας είναι να καλυφθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι ανάγκες που υπάρχουν.

 

Εύχομαι σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, αισιοδοξία. Καλή Δύναμη στους μαθητές, τους διδάσκοντες και τους γονείς. Οφείλουμε όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το δικαίωμα για καλύτερη παιδεία, ουσιαστικότερη γνώση, σχολεία αρχών και αξιών. 

Καλή Πρόοδο».