Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Καβάλας  ξεκίνησε προσπάθειες για την πιστοποίηση τοπικών προϊόντων ως ΠΓΕ (προϊόν γεωγραφικής ένδειξης).

 

Η εν λόγω δράση θα αναδείξει σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο τα προϊόντα του νομού Καβάλας αφενός και αφετέρου θα επιφέρει ανάπτυξη και αναγνωρισιμότητα στην περιοχή μας.

 

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα Τρίκαλα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκο τον Αντιπρόεδρος Δημήτρη Τσόλα και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεόδωρο Χατζηχρήστο , τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Αρσονιάδη.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος ανέλυσε τις διαδικασίες που θα πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου να προχωρήσει με επιτυχία η διαδικασία πιστοποίησης και επισήμανε ότι το Επιμελητήριο Τρικάλων θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

 

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την επιτυχημένη πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την πιστοποίηση του Λουκάνικου Τρικάλων.

 

Επίσης οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας Καβάλας συναντήθηκαν και συζήτησαν για το ίδιο θέμα και με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Τρικάλων Αγγελάκη Ευάγγελο. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν συναντήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς του νόμου Καβάλας ώστε να δημιουργηθούν συνέργειες για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της εν λόγω δράσης.

 

(δελτίο Τύπου ΟΕΒΕ Καβάλας)