"Κι αν βρεθείτε μια νύχτα, Ιούνη μήνα, στους Φιλίππους, ακολουθήστε τα πέτρινα μονοπάτια του χρόνου, τι έχουν να σας αφηγηθούν;".

 

Η καινοτόμος δράση του ΚΕΠΕΑ Φιλίππων, πραγματοποιήθηκε παρόλες τις προκλήσεις που έβαλε ο καιρός.

 

Μια ομάδα αποφασισμένων, τολμηρών, εμπνευσμένων εκπαιδευτικών αποτέλεσε την πρώτη ομάδα που πέρασε νύχτα σε μνημείο την Unesco και μάλιστα υπαίθρια.

 

Όπως περιγράφεται στη σχετική ανακοίνωση:

 

«Η βροχή ήταν μια ολοζώντανη παρουσία ανάμεσά μας, μας μίλησε, μας καθόρισε, μας ανέτρεψε τα δεδομένα, μας βοήθησε να συνδεθούμε με το πέρα-από-το-ανθρώπινο, να αντιληφθούμε την θέση μας σε αυτό το σύστημα. Συμπορευτήκαμε με τα στοιχεία. Περιηγηθήκαμε στον τόπο αλλά και στο χρόνο.

 

Ζωντανέψαμε τις ιστορικές αφηγήσεις δραματοποιώντας τες. Αξιοποιήσαμε το αρχαίο θέατρο με περφόρμανς από εμάς για εμάς, με εφέ από κεραυνούς στο βάθος. Ακούσαμε με κατάνυξη - ωσάν κρυφό σχολειό - το Δάσκαλο να μιλάει για τη Δημοκρατία και το Χρόνο. Απαγγείλαμε ποιήματα και όμορφα κείμενα που γράφτηκαν στο χώρο αυτό και για το χώρο αυτό.... αξιοποιήσαμε και τα γειτονικά δέντρα σε μια αυθόρμητη τροφοσυλλογή!

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την ομάδα που πλαισίωσε και συνδημιούργησε το βίωμα αυτό, την εφορεία αρχαιοτήτων που επέτρεψε να υλοποιηθεί, και ανυπομονούμε για το επόμενο. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι πολύ φτωχά για να μεταδώσουν αυτό που ζήσαμε, όμως είναι γνωστό ότι το βίωμα είναι κάτι που δε μεταφέρεται!! "Συγκίνηση", "κατάνυξη", "δέος", "΄σύνδεση" είναι μερικές από τις λέξεις που προέκυψαν σαν συνόψισμα της εμπειρίας μας». 

 

ΚΠΕ Φιλίππων