Ένα 5χρονο κορίτσι χτυπήθηκε από πέτρα στο κεφάλι και ο πατέρας του όταν το πήγε στο Πολυδύναμο Ιατρείο ήταν κλειστό.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία Οφρυνίου, του Δήμου Παγγαίου.

 

Το Σάββατο 4 Ιουνίου ένα 5χρονο κορίτσι χτυπήθηκε από πέτρα στο κεφάλι και ο πατέρας του όταν το πήγε στο Πολυδύναμο Ιατρείο για να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες ήταν κλειστό.

 

Τις πρώτες βοήθειες τις παρείχε ο ναυαγοσώστης από το beach bar και στη συνέχεια η μικρή μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ροδολίβους του νομού Σερρών.

 

Από την Δευτέρα (6/6) το Πολυδύναμο Ιατρείο στην περιοχή της παραλίας Οφρυνίου στελεχώθηκε με έναν γιατρό.

 

Η ανάρτηση του πατέρα του κοριτσιού, Θεμιστοκλή Μουλάκη, ο οποίος περιγράφει της στιγμές που πέρασε καθώς και την αγανάκτηση του για την έλλειψη γιατρού:

 

 «Σε ένα τουριστικό μέρος με τόσο κόσμο να κάνει της διακοπές του και με τόσο κόσμο να έχει επενδύσει σε ακίνητα επιτρέπεται να μην έχουν φροντίσει οι τοπικοί άρχοντες τόσα χρόνια τα μην είναι στελεχωμένο το ιατρείο; Ειδικά σε περιπτώσεις μικρών παιδιών να γυρνάς με το αμάξι και να ψάχνεις βοήθεια; Πόσο υπομονή μπορεί να κάνει ένα μικρό παιδί που πονάει και αιμορραγεί;

 

Άμεση στελέχωση του ιατρείου. Υπάρχουν και άλλες λύσεις! Μήπως πρέπει ο δήμος να σκεφτεί την δημιουργία δημοτικού ιατρικού κέντρου και να προσλάβει αμέσως ιατρούς με σύμβαση τουλάχιστον να καλύπτουν τα έκτακτα περιστατικά !!και όλα αυτά μέσω ΕΣΠΑ ίσως;

 

Το χρωστάει ο δήμος αυτό στους πολίτες οι οποίοι επένδυσαν τα χρήματα τους σε ένα άναρχο βρώμικο μέρος χωρίς καμμιά εξυπηρέτηση στους πολίτες του και χωρίς καμία ιατρική φροντίδα και αστυνόμευση.

 

Μήπως ο Εμπορικός Σύλλογος της περιοχής μαζί με το Σωματείο Εστίασης και Διασκέδασης που βγάζουν χρήματα από όλους εμάς το καλοκαίρι να βάλουν και αυτοί ένα ποσό μαζί με το δήμο να βρούνε μια λύση! Ακόμα και την  μίσθωση ιδιωτών γιατρών ακόμα και το καλοκαίρι! Θέλω να πω έτσι όπως έρχονται οι τουρίστες και τόσο εύκολα μπορούν να φύγουν. Λύσεις υπάρχουν!

 

Θέλω να ευχαριστήσω το παιδί που εργάζεται στο beach bar en plo τον Έριν που γρήγορα ήρθε με κουτί πρώτων βοηθειών και κάλυψε το τραύμα και βοήθησε μην μολυνθεί όπως μου είπαν αργότερα οι γιατροί και μιλούσε πολύ ήρεμα την μικρή μου. Επίσης να ευχαριστήσω τους γιατρούς και νοσηλευτές του κέντρου υγείας Ροδολίβους για την άμεση ιατρική φροντίδα στην μικρή. Όλο το προσωπικό έπεσε επάνω της αμέσως».