Στην παραλία Τόσκα στην Καβάλα με τα καταγάλανα νερά, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, και το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων «Tosca Beach Hotel».

 

Έτσι περιγράφει η γνωστή Καβαλιώτισσα συγγραφέας την παραλία Τόσκα. 

 

Αναλυτικά όσα γράφει η Μανίνα Ζουμπουλάκη: 

 

"Η παραλία είναι πραγματικά μαγική: πολύ μπλε βαθιά θάλασσα με αυτή την καταπληκτική άμμο-από-μπαλάκια, που δεν κολλάει απάνω σου ακόμα κι όταν αποφασίζεις να κυλιστείς σαν γιουβαρλάκι μέχρι το νερό αντί να αράξεις σε αναπαυτική ξαπλώστρα.

 

Στην πλαγιά με τα πεύκα «φυτρώνουν» νόστιμα μπάνγκαλοουζ, οικογενειακά, για τέσσερα άτομα, σουίτες, αλλά και ρομαντικά, για δύο άτομα που θέλουν να κάνουν σεξ με την ησυχία τους.

 

Τζιτζίκια και γρύλλοι πλαισιώνουν ηχητικά το τοπίο, που είναι μοναδικό, πραγματικά: θυμίζει λίγο Χαλκιδική, με την απογευματινή δροσιά και την μυρωδιά του θερινού πεύκου, αλλά κατά τα άλλα είναι Βόρειο-Καβαλιώτικο μέρος, και αποκλείεται να βρείτε ίδιο ακόμα κι αν γυρίσετε όλο τον κόσμο.

 

Φυσικά είμαι ενθουσιώδης επειδή ΚΙ ΑΝ έχω κολυμπήσει στην Τόσκα, ΚΙ ΑΝ έχουμε πάει με γονείς, φίλες/ους και ξαδέρφια για ολοήμερα «μπάνια» - κάμποσες από τις καλοκαιρινές εικόνες της παιδικής ηλικίας μου είναι από την αμμουδιά της Τόσκα (αν και, την ηλίαση την έπαθα στον διπλανό Μπάτη…).

 

Σήμερα η Τόσκα  είναι το μοναδικό Ultra all inclusive συγκρότημα της περιοχής, με δύο εστιατόρια, μπιτς-μπαρ, παιδική χαρά, αίθουσες εκδηλώσεων, πάρκο και πλήρως εξοπλισμένη παραλία-Γαλάζιας-Σημαίας μαζί με τα (ανακαινισμένα, πολυτελή) μπάνγκαλοουζ. Την κουζίνα επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Παναγιώτης Μίχος – το ένα εστιατόριο είναι αλα-καρτ, «της ημέρας», και το δεύτερο, το πιο κυριλέ, προσφέρεται για μεσημεριανό ή και δείπνο.

 

Όλες οι δημιουργίες της κουζίνας βασίζονται σε τοπικά προϊόντα του Νομού, μικρών παραγωγών και χαρακτηριστικά (προϊόντα) του τόπου. Φέτος στην Τόσκα μπορείτε να εξασκηθείτε μέχρι πιστοποίησης στην υποβρύχια κατάδυση, μια και ξεκίνησε η συνεργασία του συγκροτήματος με την σχολή καταδύσεων «Kavala Diving School».

 

Η είσοδος στην πλαζ είναι ελεύθερη, και επειδή δεν είναι μια τυχαία πλαζ, αξίζει να την επισκεφτείτε όπως πηγαίναμε και πηγαίνουμε εμείς οι Καβαλιώτες, «για ημερήσιο μπάνιο», αν δεν σκοπεύετε να μείνετε το βράδυ, που σας το συστήνουμε κι ας μην έχουμε ποσοστά.

 

Η Τόσκα απέχει έξι χιλιόμετρα από την Καβάλα, και σαράντα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.  Αν πάλι ψάχνετε κάπου να μείνετε με υπέροχη θάλασσα, πεύκα, δροσιά, μπάνγκαλοουζ, σέρβις τεσσάρων αστέρων και μπαλκονάκι με θέα το Βόρειο Αιγαίο… η Τόσκα είναι ιδανική, είτε έχετε οικογένεια είτε δεν έχετε.

 

Δημοσιεύτηκε στο athensvoice.gr