«Τα μπαλόνια των ψυχών», με τα ονόματα αγαπημένων που έφυγαν από τη ζωή χτυπημένοι από τον καρκίνο, αφέθηκαν να πετάξουν στον ουρανό της Καβάλας.

 

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου), διοργάνωσε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 

Παρουσία του αντιδημάρχου Καβάλας, Απόστολου Μουμτσάκη, του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη και της προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Κατερίνας Μαρκάκη, μέλη και φίλοι του Συλλόγου άφησαν συμβολικά 150 μπαλόνια, στη μνήμη αυτών που έφυγαν.

 

Παράλληλα, στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων που γίνονται από τον Σύλλογο, μοιράστηκαν καρτελάκια, προκειμένου να γίνουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σπιρομετρήσεις σε ιδιωτικό ιατρείο πνευμονολόγου.

 

Σημειώνεται ότι καρτελάκια θα μοιράζονται επίσης και την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή (1,2, και 3 Ιουνίου) στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9 (πρώην ΠΙΚΠΑ), από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

 

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης, οι υπερτασιολόγοι του Νοσοκομείου Καβάλας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Προγράμματος May Measurement Month (Μάϊος Μήνας Μέτρησης) της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης, πραγματοποίησαν μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης σε παραβρισκόμενους.

 

(Δήμος Καβάλας)