Η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή» για τον Δήμο Παγγαίου, το είχε επισημάνει με δελτίο Τύπου στις 16 Ιανουαρίου 2022, ότι «αυτοθαυμάζεται» για ένα εργοτάξιο που δεν υπάρχει, ο δήμαρχος Παγγαίου.

 

Και επισημαίναμε ακόμη, ότι έβαζε και τίτλο στον αυτοθαυμασμό του: «Ο Δήμος Παγγαίου ένα μεγάλο εργοτάξιο- 52 εκ. ευρώ τα έργα που “τρέχουν” αυτή τη στιγμή»!

 

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης στα μέσα Ιανουαρίου σε αναρτήσεις του ανέφερε ότι «τα έργα αυτά βρίσκονταν σε εξέλιξη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της καθημερινότητας των δημοτών και καθιστώντας παράλληλα τον Δήμο ψηλά στη λίστα ανά την Ελλάδα, αναφορικά με εν εξελίξει έργα, πιο πάνω ακόμα και από πολύ μεγαλύτερους Δήμους».

 

Μετά από δύο μήνες με άρθρο του, για την ανάπτυξη (την οποία μόνο ο ίδιος αυτοθαυμαζόμενος έβλεπε) επανήλθε με την ίδια ένταση και σημείωνε: «δεν έχουμε αφήσει να χαθεί καμία ευκαιρία. Επί σειρά ετών έχουμε διεκδικήσει και εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο – διαδικασία που προϋποθέτει συστηματική εργασία, προετοιμασία και διαρκή ετοιμότητα.

 

Τη δεδομένη στιγμή στον Δήμο Παγγαίου υλοποιούνται έργα ύψους 52 εκ. ευρώ και απλώνονται σε ένα εύρος που αγγίζει κάθε πεδίο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

 

Αναπλάσεις δημοσίου χώρου, έργα υποδομής, οδικά δίκτυα, ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, σχολικές υποδομές, αθλητικές εγκαταστάσεις, επένδυση στον πολιτισμό, υποδομές αγροτικού ενδιαφέροντος και πολλά άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη».

 

Και ήρθε η αποκάλυψη. Μόλις 1 μήνα μετά το άρθρο για την ανάπτυξη, το εργοτάξιο Αναστασιάδη κατέρρευσε!

 

Με ανάρτησή του μόλις μερικές μέρες πριν ο Δήμαρχος Παγγαίου, αναφέρει ότι αναστέλλονται οι εκτελέσεις έργων, γιατί λέει, αναμένουν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, καθώς έχουν παγώσει σε όλο το πανελλήνιο τα έργα κι’ αυτό οφείλεται στην αύξηση του ενεργειακού κόστους και της τιμής του πετρελαίου.

 

Για να το κάνει πιο πιστευτό, υπογραμμίζει ότι: «ο τόνος της ασφάλτου έχει σχεδόν διπλασιαστεί κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν άμεσα τα έργα και να έχουν συνέχεια παρατάσεις ολοκλήρωσης.

 

Ο κ. Αναστασιάδης πάντα αισιόδοξος ακόμη και στην αποτυχία του, καταλήγει: «υελπιστούμε να λήξει σύντομα αυτή η πρωτοφανής παγκόσμια κρίση, να επιστρέψουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και να είστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε να αποπερατώσουμε τις παρεμβάσεις, να βελτιώσουμε τις υποδομές μας και να κινούμαστε πλέον σε ασφαλέστερο οδικό δίκτυο.

Μέχρι τότε ζητούμε την κατανόηση σας και την υπομονή σας».

 

Η υπομονή των Δημοτών μας έχει εξαντληθεί κύριε Δήμαρχε και φαίνεται ότι μάλλον δεν το έχετε αντιληφθεί…

 

Κατεβείτε από το «ροζ συννεφάκι σας» και αντιμετωπίστε με σοβαρότητα την πραγματικότητα η οποία είναι ζοφερή για τους Δημότες μας, τους οποίους έχετε στραγγίσει με τις παράλογες αυξήσεις σας στα Δημοτικά Τέλη τα οποία στις μέρες μας είναι δυσβάστακτα και οδηγούν σε …κομμένα ρολόγια ρεύματος!

 

Κύριε Αναστασιάδη ο τραχανάς των έργων που απλώσατε και διαφημίζατε …έχει ξυνίσει!

 

δελτίο Τύπου