Καμία ενέργεια δεν έγινε από την Δημοτική αρχή της Θάσου για την επισκευή των ζημιών στο αρδευτικό σύστημα των Μαριών σύμφωνα με τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση προς τον δήμαρχο, με σχετική τους ερώτηση πέρυσι, έλαβαν την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες ώστε οι παραγωγοί να μπορούν να ποτίζουν και να αυξήσουν την παραγωγή τους.

 

Η ερώτηση των δημοτικών συμβούλων:

 

«Κύριοι πέρυσι στις (25/2/2021) είχαμε κάνει σαν πολιτική παράταξη μία ερώτηση-παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο που αφορούσε το αρδευτικό δίκτυο Μαριών και τα προβλήματα που έχει λόγω της παλαιότητας του και της μη συντήρησης του από τότε που καταργήθηκαν οι κοινότητες.

 

Στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο δώσατε σαν Δημοτική Αρχή την διαβεβαίωση ότι θα αποκατασταθούν οι ζημιές για να μπορέσει ο κόσμος να ποτίσει και να αυξήσει την παραγωγή της Ελιάς στον ελαιόκαμπο των Μαριών.

 

Περιμέναμε λόγω και της γνώσης που έχουμε όλη την χρησιμότητα του αρδευτικού δικτύου και λόγω του ότι οι Μαριές έχουν το παλιό ποτιστικό σύστημα του νησιού, ότι θα δείχνατε ανάλογη ευαισθησία για το θέμα που είναι μεγάλης σημασίας για τον κόσμο.

 

Δυστυχώς έναν χρόνο μετά, τίποτα δεν έγινε σε ότι αφορά την επισκευή και αποκατάσταση των ζημιών στα σημεία που είχαμε επισημάνει.

 

Έχετε υπόψιν σας ότι το νερό από το Φράγμα τρέχει στην θάλασσα και ο κόσμος δεν μπορεί να ποτίσει τα κτήματα του, επειδή δεν φροντίσαμε να κάνουμε τις συνδέσεις που απαιτούνται;

 

Το έργο αφορά του αγρότες του νησιού μας (ελαιοπαραγωγούς) αρκετοί από τους οποίους δεν έχουν άλλους πόρους π.χ. τουριστικά και θέλουν να καλλιεργούν τα κτήματα τους.

 

Θα ξεκινήσετε τις εργασίες να επισκευάσετε τις ζημιές για να μπορέσει ο κόσμος των Μαριών (αρκετοί από αυτούς είναι ψηφοφόροι σας) να ποτίσει τα ελαιόδεντρα του και να απολαύσει τους κόπους του»;

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι: 

 

Χρυσάφης Νικόλαος

 

Κυριατζίδου Χαρίκλεια

 

Λαμπρινίδης Λάμπρος.