Νεκρός βρέθηκε χθες το βράδυ στο βουνό Όλυμπος ο 40χρονος Δημήτρης Ζαφειριάδης από την Καβάλα, ο οποίος εργαζόταν στην Αθήνα.

 

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες από τις διασωστικές ομάδες για τη μεταφορά της σορού του 40χρονου. Το σημείο όπου έχασε την ζωή του ο Δημήτρης Ζαφειριάδης είναι ανήλιαγο και χιονισμένο γεγονός που δυσκολεύει πολύ το έργο των σωστικών ομάδων.

 

Η προσπάθεια αναρρίχησής του στην πλάκα του "Zerf", στην ορθοπλαγιά Σκολιού, που βρίσκεται σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 2600 μέτρα, στον Όλυμπο, εξελίχθηκε σε τραγωδία.

 

Μπροστά στα μάτια των συντρόφων του και υπό συνθήκες που ερευνώνται, ο άτυχος άνδρας έπεσε σε βάθος αρκετών μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

 

Σε εξέλιξη βρισκόταν για ώρες η επιχείρηση μεταφοράς της σορού του στην Κατερίνη, επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν πυροσβέστες και διασώστες της ΕΟΔ.

 

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, στη διάρκεια αναρριχητικής διαδρομής που πραγματοποιούσε ο 40χρονος, μαζί με την παρέα του, στην ορθοπλαγιά Σκολιού, σε ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά, σύμφωνα με ειδικούς, πεδία στην Ελλάδα.

 

Μόλις έγινε αντιληπτή η πτώση του ορειβάτη, οι φίλοι του κάλεσαν άμεσα σε βοήθεια μέσω ασυρμάτου. Πρώτοι έσπευσαν στο σημείο οι διαχειριστές των καταφυγίων "Χρήστος Κάκκαλος" και "Αποστολίδης", ενώ από τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη κινητοποιήθηκαν συνολικά έντεκα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ). Ζητήθηκε δε, και η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης.

 

Η βοήθεια, όμως, ήρθε αργά, καθώς ο θάνατος του 40χρονου εκτιμάται ότι ήταν ακαριαίος. Οι σύντροφοί του είναι καλά στην υγεία του, εάν και βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

 

Στη φωτογραφία, ο Δημήτρης Ζαφειριάδης (ο μεσαίος ανάμεσα στους 5 ΕΚΑΒίτες) ως μέλος του ΕΤΙΚ ΕΚΑΒ στην αποστολή της 1ης ελληνικής Μονάδας Έρευνας - Διάσωσης στο Νεπάλ που τελικά ματαιώθηκε λόγω της αδυναμίας μεταφοράς της από το Νέο Δελχί στο Κατμαντού. Ο άτυχος Δημήτρης είχε προσληφθεί στο ΕΚΑΒ το 2006.