Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών στο λιμάνι της Καβάλας το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου.

 

Ζητούν μέτρα ελάφρυνσης από την κυβέρνηση. Στα 1.000 ευρώ τα καύσιμα σε ημερήσια βάση από 500 τον περασμένο Φεβρουάριο για να κινηθούν τα σκάφη μας λένε οι αλιείς.

 

Προειδοποιούν και για ελλείψεις στην αγορά εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τις υπέρογκες τιμές στα καύσιμα.

 

 

"Σήμερα έχουμε μια μικρή αναστάτωση στο λιμάνι της Καβάλας. Θέλουμε να μάθει ο κόσμος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε" λέει στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών γρι - γρι Γιάννης Μανιός. 

 

Όπως ενημέρωσε…Τη Δευτέρα έχει κλειστεί ραντεβού στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να βρεθεί μία λύση με το θέμα των καυσίμων. 

 

Δεν μπορούμε να βγάλουμε τα σκάφη μας με αυτές τις τιμές λέει ο κ. Μανιός. 

 

"Ο διπλασιασμός του κόστους πετρελαίου, τα υπέρογκα έξοδα κίνησης, οι τιμές στα ψάρια που διατηρούνται σε τιμές-σχετικά-προσιτές στους καταναλωτές, η υπεραλιεια είναι μερικά από τα ζήτηματα που θέτουν εδώ και μήνες οι επαγγελματίες του κλάδου.

 

Δυστυχώς η κυβέρνηση αρνείται να δει το πρόβλημα σοβαρά. Ακόμα να απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσα προ δύο μηνών", σχολίασε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.