Για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η "Περιφερειακή Σύνθεση".

 

Ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση, καθώς, όπως αναφέρει, η Διοίκηση αρνείται να παραχωρήσει έγγραφα προς ενημέρωση στην παράταξη.

 

«Ο κ. Τοψίδης κατόρθωσε να με εκπλήξει. Ζήτησε και έλαβε εισαγγελική εντολή για γνωστοποίηση εγγράφων, αναρτημένων στο διαδίκτυο και προσβάσιμων σε κάθε πολίτη», απαντά ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, Χρήστος Παπαθεοδώρου.

 

Αναφερόμενη στο ιστορικό της υπόθεσης η παράταξη λέει πως: «στη συνεδρίαση της 14ης Φεβρουαρίου ε.ε. η Διοίκηση είχε εισάγει προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης συγκεκριμένο θέμα, επί του οποίου η παράταξή μας είχε αιτηθεί παραχώρησης συγκεκριμένων εγγράφων, ώστε ο επικεφαλής και οι σύμβουλοι να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη άποψη. Παρά το γεγονός ότι παρήλθε διάστημα άνω των 60 ημερών, τα έγγραφα αυτά δεν παραχωρήθηκαν ποτέ στην Περιφερειακή Σύνθεση και ως εκ τούτου αναγκαστήκαμε να κινήσουμε νομική διαδικασία και να ζητήσουμε εισαγγελική παρέμβαση!».

 

Δυστυχώς, αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την πολιτική ο περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η ένδεια τους. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε στα ανόητα παιχνίδια τους. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον πολίτη και το καλό του τόπου μας, πάντα με πίστη στην οργανωμένη και συντεταγμένη πολιτεία και όπου χρειάζεται θα ζητούμε τη συνδρομή της. Όσο για τον περιφερειάρχη και τους υπόλοιπους, ας ντρέπονται για τις πράξεις τους και ας απολογηθούν στους πολίτες γιατί εκτός όλων των άλλων, τώρα τους στερούν και την ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα!».

 

Η απάντηση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστου Παπαθεοδώρου:

 

«Στα 3 χρόνια θητείας της παρούσας σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουμε ζήσει διάφορα σκηνικά άνευ νοήματος και τα οποία προσωπικά εδώ και καιρό δε με εκπλήσσουν.

 

Ωστόσο, προχθές ο κ. Τοψίδης κατόρθωσε να με εκπλήξει. Ζήτησε και έλαβε εισαγγελική εντολή για γνωστοποίηση εγγράφων, αναρτημένων στο διαδίκτυο και προσβάσιμων σε κάθε πολίτη.

 

Ειδικότερα, αιτήθηκε αντίγραφα εγγράφων περιλαμβανομένων των μελετών, συνοδών εγγράφων, συνημμένων τοπογραφικών και σχετική αλληλογραφία για ένα θέμα διατύπωσης γνώμης του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συγκεκριμένης εταιρίας, που συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το Φεβρουάριο.

 

Βεβαίως, από τότε ακόμη, είχε κοινοποιηθεί σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους η ηλεκτρονική ταυτότητα της Μελέτης (ΠΕΤ), όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να δει ολόκληρη τη μελέτη, τα συνοδά της έγγραφα και τις γνωμοδοτήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.

 

Συνεπώς, ο κ. Τοψίδης είχε στη διάθεση του όλα τα αιτούμενα έγγραφα ήδη από την ημέρα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτά ακριβώς τα έγγραφα και τίποτα παραπάνω, του έστειλα κι εγώ μετά τη νομική διαδικασία που κίνησε.

 

Δυστυχώς, όμως αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά ότι 3 χρόνια μετά την έναρξη της θητείας του ως Περιφερειακού Συμβούλου δεν ξέρει ούτε τα βασικά».